Välklätt med Weinås – två sätt att bära manchesterbyxan på

Ett plagg – två outfits. King lär dig matcha rätt. Månadens nyckelplagg: Manchesterbyxan*

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-06-19 10:34  |  Lästid: 2 minuter

*Manchester (tyget, inte staden) heter på engelska corduroy och kännetecknas av breda eller smala spår och en matt, sammetsliknande yta. Materialet är främst förknippat med informella byxor för landet och producerades inte sällan i murriga färger av grönt, gult, brunt eller orange.

Ledigt

Ett par manchesterbyxor är väldigt mångsidiga och fungerar även utmärkt som ett avslappnat alternativ till chinos eller jeans. Materialet ger dem en avslappnad karaktär snarare än knivskarpa linjer och jag har här valt att addera en stickad pikétröja, en weekendbag samt ett par slippers i mocka.

Manchesterbyxa, Ströms x Manolo, 1 799 kr.
Pikétröja, Sunspel, 1 760 kr.
Weekendbag, Frank Clegg, 10 000 kr.
Slippers, Belgian Shoes, 4 800 kr.

Dressat

En manchesterbyxa är ett klassiskt alternativ till kavajer av framför allt lite ledigare karaktär. Här ser vi den tillsammans med en kavaj i grön tweed, buttondownskjorta och randig slips. På fötterna har jag valt ett par klassiska tasselloafers i cordovan som förstärker det klädda intrycket. Ledigt Ett par manchesterbyxor är väldigt mångsidiga och fungerar även utmärkt som ett avslappnat alternativ till chinos eller jeans. Materialet ger dem en avslappnad karaktär snarare än knivskarpa linjer och jag har här valt att addera en stickad pikétröja, en weekendbag samt ett par slippers i mocka.

Manchesterbyxa, Ströms x Manolo, 1 799 kr.
Kavaj, Sartoria Corcos, 26 000 kr.
Slips, Shibumi-Firenze, 1 200 kr.
Skjorta, Fray, 4 000 kr.
Skor, Crockett & Jones, 7 999 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-19 10:38