Välklätt med Weinås – så matchar du flanellen

Ett plagg – två outfits. Kings stilredaktör lär dig matcha rätt. Månadens nyckelplagg är den bruna flanellkostymen, ett underskattat plagg som fungerar lika bra till vardag som till fest.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-12-27 15:38  |  Lästid: 2 minuter

Den bruna flanellkostymen är ett klart underskattat val i garderoben. Efter den blå och grå utgör den ett mångsidigt alternativ för allt utom de mest formella stunderna under hösten och vintern och tyget gör sig utmärkt som både uddabyxa och kavaj.

Välklätt med Weinås – så matchar du flanellen

Dressat:

Måttsydd kostym, Luigi Bianchi Mantova, 10 900 kr. 
Skjorta, Fray, 3 499 kr. 
Slips, Drake’s, 1 399 kr. 
Skor, Enzo Bonafe, 5 600 kr.
Bröstnäsduk, Simonnot Godard, 550 kr.

I den dressade tolkningen har jag valt att kombinera flanellkostymen med ljusblå-randig skjorta och en mörkblå slips. Dessa färger bidrar till att lyfta fram den bruna tonen utan att för den delen tappa i formalitet. På fötterna har jag valt en mörkbrun wingtip i kalvskinn som även den ger ett elegant och klätt intryck. 

 

Välklätt med Weinås – så matchar du flanellen

Ledigt 

Måttsydd kostym, Luigi Bianchi Mantova, 10 900 kr.
Polotröja, Ströms Man & Woman, 1 400 kr.
Scarf, Luxire, 699 kr.
Skor, Carmina, 3 700 kr.

För den lediga tolkningen har jag skippat den formella skjortan och slipsen och i stället valt en beige tunnstickad polotröja i merinoull. Det tar direkt ner formaliteten och går utmärkt att bära även utan kavaj. På fötterna har jag valt en ledigare sko i mellanbrun mocka som förstärker den avslappnade känslan. 

 

Dela på Facebook
Tweeta