Vans hyllar David Bowie i ny streetwear-kollektion

Vans släpper skor och kläder i en ny limiterad kollektion – som inspirerats av stilikonen David Bowies mest inflytelserika verk som "Ziggy Stardust" och "The Thin White Duke". Se kollektionen här.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-04-04 09:06  |  Lästid: 2 minuter

”De är ett levande exempel på allt som influerar och inspirerar mig”. Så sa Tommy Hilfiger när han gjorde David Bowie och hans fru Iman till reklampelare för sin vårkollektion 2004. Att David Bowie länge figurerat som en av världens mest inflytelserika stilikoner någonsin är förstås något man inte behöver argumentera för. Förutom en otrolig låtskatt har världsstjärnan och popikonen även lämnat efter sig en lika otrolig stilresa genom sina aktiva år. Ett hyperkreativt eftermäle som klädmärket Vans nu inspirerats av för sin senaste kollektion.

Vans hyllar David Bowie i ny streetwear-kollektion
Två av Bowies klassiska alter egon: The Thin White Duke och Ziggy Stardust. //Foto: Getty Images

På fredag släpper Vans sin limiterade kollektion där de minns och hyllar den legendariske popstjärnan. Samlingen består av skor och kläder som inspirerats av några av Bowies mest inflytelserika verk och färgstarka personas. Under skapandet av kollektionen har Vans designers arkivrotat runt bland ikoniska Bowie-bilder som bland annat plattan Space Oddity och hans sista album Blackstar som släpptes 2016.

Vans x David Bowie-kollektionen finns att köpa på Vans hemsida och i utvalda butiker från och med den 5 april.

Vans hyllar David Bowie i ny streetwear-kollektion
Vans hyllar David Bowie i ny streetwear-kollektion
Dela på Facebook
Tweeta