Vans släpper Foppatofflan du inte behöver skämmas för att bära på stranden

Vans uppdaterar gummitofflan.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-04-06 13:30  |  Lästid: 2 minuter

Peter ”Foppa” Forsberg eftermäle är brett. För vissa är han den tydligaste vinnarskallen i svensk ishockeyhistoria och för andra är han mannen som var först med att importera Colorado-företaget Crocs gummitoffla till Sverige.

Oavsett vad du förknippar ”Foppa” med så är det han som ska tackas (alternativt förbannas) för att ha skapat ett villa-Sverige där den bekväma gummitofflan är en lika naturlig beståndsdel som en 42 tum stor Samsung-tv monterad på väggen i vardagsrummet.

Sen ”Foppa” tog Crocs till Sverige har trädgårdsdojan sedermera kopierats och ofta sålts till ett billigare pris än originalet. Oftast ser kopiorna ut som originalet – men nu lanserar kaliforniska skejtskogiganten Vans gummitofflan ”Trek Slip-On” med sin patenterade slip on-skoform.

Vans själva säger att skon är designad för att vara lätt och enkel att packa med för häng på stranden och i vattnet utan att offra personlig stil. Och visst får man ge Vans att deras slip-on-silhuett gör sig bra även i gummiform.

Checkerboard-mönstret på överdelen av skon har öppna hål som låter dina fötter andas och även för att kunna skölja av skorna när du behöver det. Hål längs tån och hälen har inkluderats i designen för vattendränering, och en omvänd våffelsula ska ge bättre grepp. 

Vans Trek Slip-On finns i färgerna svart, blå och grön och går att köpa i Vans butiker och på Vans hemsida för 539 kronor.

Artikeln publicerades ursprungligen på Kings syskontidning Cafés sajt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-04-06 13:30