Experterna: 5 av världens bästa hamburgerhak

Richard och Christoffer Bergfors, bröderna bakom Max, listar fem av världens bästa hamburgerställen.

King Magazine logotyp
Jonny Söderström  |  Publicerad 2017-07-04 12:41  |  Lästid: 2 minuter

1. Le Tub, Miami

letub.png

Ett rejält köttmonster som blev framröstad till USA:s bästa för ett par år sedan. En burgare på nästan 500 gram som är en smaksensation, även om den är ganska enkel. Gå dit i tid för du kan få vänta länge innan du får din beställning då det ofta är lång kö.

Visa mer info.

2. The Apple Pan, Los Angeles

apple.png

The Apple Pan, Los Angeles. Har funnits sedan 40-talet och ser förmodligen likadant ut nu som då. Har två olika burgare: en plain och en med lite rökig smak – och båda är underbara. Bra kött, fantastisk sallad och en väldigt speciell sås med lite kanel i som lyfter det hela. Kombinationen är perfekt.

Visa mer info.

3. Krysset, Skellefteå

krysset.png

Original Max-restaurangen i Skellefteå serverar en produkt som heter Happy, vilket är en hamburgare med potatismos på. Kött, bröd, mos, lök och dressing blir till en fantastisk gegga som det är värt att åka några mil extra för att få uppleva.

Visa mer info.

4. J.G. Melon, New York

newyork.png

Legendariskt hamburgerhak på Upper East Side. Deras färsblandning har en fantastisk smak som lyfter burgaren till magiska höjder. Den är väldigt enkel utan en massa tillbehör, ingen dressing eller dylikt: bara bröd, kött och ost. Och inget annat behövs.

Visa mer info.

5. Pizza Loves Emily, New York

brooklyn.png

En liten kvarterskrog som blivit rejält uppmärksammad på senare tid av bland andra New York Times. Serverar pizza och hamburgare gjorda från grunden. De experimenterar med sina rätter och hittar kreativa smakkombinationer som är lika oväntade som fantastiska.

Visa mer info.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-14 10:23