Den dyraste burgaren i Japan ruinerar dig på 11 000 kronor

Pommes frites inkluderat!

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-04-05 11:17  |  Lästid: 2 minuter

Nog älskar vi på King burgare. Och även om herrstil och mode alltid stått som vårt huvudsakliga fokus (som ni kanske hunnit notera vid det här laget) drar vi oss inte för vad som borde hissas och dissas gällande det världshyllade konceptet kött mellan bröd. 

Den dyraste burgaren i Japan ruinerar dig på 11 000 kronor

En av veckans stora burgarnyheter känns dock lika vräkig som svårslagen och utsökt. En matchock som nästan får en att känna sig urmätt och vilja ta ett steg tillbaka med sin rådande burgarkonsumtion bara av att se bilden.

Lyxhotellet Grand Hyatt i Tokyo har nyligen presenterat ett spännande tillskott på sin meny, och det handlar om en monsterburgare som titulerats inget mindre än Golden Giant Burger. Skapad som en hyllning till den nykrönte japanske prinsen Naruhito har denna bjässe till burgare tagits fram av kocken Patrik Shimada på den flotta restaurangen Oak Door Steakhouse som ligger belägen inne i lyxhotellet.

Den dyraste burgaren i Japan ruinerar dig på 11 000 kronor
Oak Door i Tokyo är en av Japans flottaste stekhus. //Foto: Grand Hyatt Tokyo

Golden Giant Burger är tre tre kilo av svindyra ingredienser och är bland annat tillagad av den ultralyxiga japanska biffsorten kobebiff, som hastigt går att beskriva som köttets Rolls Royce. Mindre hastigt kan man säga att kobebiffen kommer från nötdjur uppfödda i Hyogo där storstaden Kobe är residentstad. Även om det finns många olika japanska lyxbiffar från diverse platser i landet, måste det ändå sägas att just kobebiffen uppnått en internationell legendarisk status för sin gudalika mörhet och smak.

Den dyraste burgaren i Japan ruinerar dig på 11 000 kronor
Foto: Grand Hyatt Tokyo

Efter en liten uppvisning av hur gigantisk burgaren är samt lite mysig kobebiff-trivia går det slutligen att påstå att Golden Giant Burger kan vara två flygor i en smäll när det kommer till att bocka av saker på din bucketlist för lyxprylar.

Om tanken att käka burgare dubbelt så stort som ditt huvud är något du går igång på behöver du dock vara rätt med din flygbokning till Japan. Denna limiterade burgardröm är nämligen endast tillgänglig för beställning på restaurangen från 1 april till 30 juni.

Dela på Facebook
Tweeta