Äntligen: Här är världens dyraste potatischips

Idag släpps världens lyxigaste potatischips.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2016-10-11 07:35  |  Lästid: 2 minuter
Äntligen: Här är världens dyraste potatischips
Världens mest exklusiva potatischips.

S:t Eriks Bryggeri lanserar världens dyraste potatischips. Chipsen är skapade i samarbete med landslagskocken Pi Le och säljs i begränsad upplaga i en specialframtagen ask, innehållandes fem chips, för 499 kronor. Det blir 100 000 kr/kg, vilket nästan är lika dyrt som Belugakaviar.

Frågan är bara: varför?

– S:t Eriks Bryggeri är ett av Sveriges ledande mikrobryggerier och vi brinner för hantverket bakom vår öl. Samtidigt har vi känt att det har saknats ett tilltugg av samma dignitet att servera till den. Ett förstklassigt öl förtjänar ett förstklassigt tilltugg och därför har vi storsatsat på att ta fram världens mest exklusiva potatischips. Vi är otroligt stolta över att kunna presentera ett så krispigt resultat, säger Marcus Friari, Brand Manager S:t Eriks Bryggeri på Galatea.

Äntligen: Här är världens dyraste potatischips
Svårfångad tryffeltång i världens dyraste chips.

Världens dyraste chips har tillagats på mycket noggrant utvalda råvaror. Bland annat Goliatmusseron, en av världens mest eftertraktade svamparter, och en särskild tryffeltång från Färöarna som endast går att hitta i kalla tidvatten.

– Alla chips som har tagits fram har tillverkats för hand. Det har krävts fingertoppskänsla, smaksäkerhet och tid för att varje chips ska få en perfekt balans mellan de olika råvarorna. Smaken är väldigt skandinavisk eftersom vi enbart har använt nordiska råvaror, till exempel svensk svamp och tång från Färöarna. Potatis och lök känner de flesta igen, men det som sticker ut är kvaliteten. Samtliga råvaror är av en rang som inte många har provat på tidigare. De här chipsen passar utmärkt till hantverksöl eller bara som de är, säger Pi Le, kock i Svenska Kocklandslaget.

Äntligen: Här är världens dyraste potatischips
Chipsen säljs i begränsad upplaga i en specialframtagen ask.

Kilopriset på 100 000 kronor är det dyraste chipspriset i världen och går att jämföra med till exempel en påse Estrella, förslagsvis Sourcream & Onion, på 71 kr/kg.

Ett begränsat antal askar, 100 stycken, kommer från och med idag att säljas via en tillfällig webbutik, www.sterikschips.se. Samtliga intäkter från försäljningen kommer att skänkas till välgörenhet.

King har tidigare skrivit om världens lyxigaste snus.

Dela på Facebook
Tweeta