Följ med in i världens dyraste herrmodebutik – i Beverly Hills

Vad sägs om en slips för 10 000 kronor? Eller varför inte slå på stort med en kostym till priset av en bil? "House of Bijan" har det mest ultralyxiga och svindyra herrmodet du kan tänka dig.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-11-23 12:02  |  Lästid: < 1 minut

Det här liknar ingen klädbutik du någonsin tidigare har besökt. Beläget på Beverly Hills berömda Rodeo Drive, och väldig lätt identifierbart på grund av en gul Rolls-Royce Phantom parkerad utanför, ligger världens dyraste herrmodebutik, enligt CNBC.

”House of Bijan” öppnades av Bijan Pakzad som kom till USA från Iran i början av 1970-talet, och avled 2011. I dag drivs butiken av sonen Nicholas, som i sitt vardagliga jobb säljer några av de dyraste kläderna, skorna och dofterna som finns i världen.

I en butik som denna säljs en standardkostym för ungefär 90 000 kronor. Och om du mot förmodan vill ha något med saftigare prislapp än så finns det gott om andra alternativ. En matchande slips till kostymen kanske? Då blir det minst 10 000 kronor extra.

Den som känner sig manad att spendera mer pengar på en slips än vad vissa betalar för en bil på Blocket kan dock inte bara promenera rakt in i butiken från gatan. Alla besök som ska göras i ”House of Bijan” måste förstås vara efter överenskommelse eller godkännas av ingen annan än Nicholas Bijan själv.

Ta en rundtur i butiken i klippet nedan:

Dela på Facebook
Tweeta