Här serveras världens dyraste drinkar

Det kan hända att man är på krogen och beställer för många, och för dyra, drinkar. Men lugn. Du har åtminstone inte beställt en martini för 80 000 kronor. Här är fem av världens dyraste drinkar.

Victoria Petersson  |  Publicerad 2017-01-18 11:00  |  Lästid: 2 minuter
Här serveras världens dyraste drinkar
Foto: Istock.

Diamond’s Are Forever Martini – Uncorked in New York

Pris: 10 000 dollar (ca 89 000 svenska kronor)

Går du i giftastankar? Vet du inte hur du ska fria? Då kan du åka till New York, och beställa in den här eleganta cocktailen. Om du är ute 72 timmar i förväg så får du en specialdesignad förlovningsring med diamanter på. Inte vilken martini som helst alltså. 

 

Ono Champagne Cocktail – XS Nightclub in Las Vegas

Pris: 10 000 dollar (ca 89 000 svenska kronor). 

Den här lyxiga drinken riktar sig till romantikerna. Cocktailen för två kommer med en uppsättning av Mont Blanc manschettknappar och ett 18 karats guld, diamant- och pärlhalsband. 

Som cognac används Rémy Martin Louis XVIII, och drinken innehåller färskpressad apelsinjuice och aprikospuré. 20 servitörer med tomtebloss serverar dig när du beställer in detta. 

 

 

Här serveras världens dyraste drinkar
Foto: Istock

The Winston – Club 23, Melbourne

Pris: 12 000 dollar (ca 107 000 svenska kronor) 

Den här drinken är döpt efter Winston Churchill, och tar två dagar att göra. Varför är den då så dyr? Jo, den har fina och dyra ingredienser i sig. Bland annat en Crozier cognac från 1858 som kostar 157 000 dollar flaskan. 

 

Diamonds Are Forever Martini – The Ritz-Carlton, Tokyo

Pris: 18 000 dollar (ca 161 000 svenska kronor)

Även i den här martinin så får man smak av diamant. Den här gången bokstavligen talat, en diamant  på 1 karat som flyter omkring i drinken. Diamanten är ungefär 6,5 mm stor. Man får ju hoppas att den som beställer in den här drinken vet vad som väntar i glaset.

När du beställer in den här drinken får du ett soundtrack på köpet, Shirley Bassies låt ”Diamonds are forever”, spelas när du blir serverad.  

 

 

Här serveras världens dyraste drinkar
Foto: Istock.

Ruby Rose – The White Barn Inn, Maine

Pris: 40 000 dollar (ca 360 000 svenska kronor) 

Är du sugen på drinkarnas drink, så är det i delstaten Maine i USA du skulle ha varit 2003. Under ett födelsedagsfirande så serverades denna drink. Hanger One Vodka och färsk grapefruktsjuice var några av ingredienserna. Men det som gjorde den extra dyr var att den kom med en rubin på fyra karat. Ville du inte ha rubinen kunde du beställa drinken utan det lilla extra, då kostade den istället 18 dollar. Dela på Facebook
Tweeta