Det här bryggerihotellet har egen ölkran i varje rum

I somras öppnade världens första hotell där gästerna bor direkt i ett bryggeri. De 32 rummen på DogHouse innehåller bland annat en tappkran, inbyggt kylskåp i duschen och flera andra detaljer och funktioner som gör hotellet till ett paradis för ölälskare.

Johanna Jackson  |  Publicerad 2018-08-21 08:06  |  Lästid: 2 minuter

Artikeln publicerades först på Vagabond.

Bakom det hajpade hotellet står det skotska bryggeriet Brewdog. Projektet startades under våren 2017 med en crowdfundingkampanj som gjorde succé. Det ursprungliga målet med att samla in 75 000 dollar möttes på mindre än en vecka. Målet höjdes och när kampanjen var slut hade ölentusiaster världen över bidragit med drygt 300 000 dollar till hotellet.

Det här bryggerihotellet har egen ölkran i varje rum

– För många ölentusiaster har tanken på ett ölhotell bara varit en önskedröm. En utopi som ansetts vara ouppnåelig. Fram tills nu. Med hjälp av stödet från våra supportrar och ölmissionärer jorden runt har vi jobbat hårt för att förverkliga drömmen, säger James Watt, Brewdogs grundare i ett pressmeddelande.


Det här bryggerihotellet har egen ölkran i varje rum

Det färdiga resultatet? Hotellet som ligger i anslutning till Brewdogs bryggeri utanför Columbus, Ohio har 32 rum varav två sviter på 200 respektive 140 kvadratmeter. Istället för en receptionist möts gästerna av en bartender som checkar in dem medan de bjuds på öl. 

När gästerna funnit sig till rätta kan de besöka det interaktiva ölmuseet, där man kan följa ölproduktionen från början till slut eller spela ölpingis i det gemensamma sällskapsrummet.

Det här bryggerihotellet har egen ölkran i varje rum

Eller bara ta det lugnt på sina rum. Här finns bland annat privata ölkranar och ölkylar fyllda med ett urval av bryggeriets drycker. De som vill kan även skämma bort sig själv med skönhetsprodukter med doft av humle tillsammans med en kall öl direkt från kyldisken i duschen. 

Pris för en natt från 168 dollar, mer info på brewdog.com/usa/doghouse. Bryggeriet planerar även att öppna upp ett liknande hotell i Skottland. 


Läs också:Dela på Facebook
Tweeta