Världens första Porsche såldes felaktigt för 164 miljoner

Porsche Type 64

En klassisk miss mellan "-teen" och "-ty".

Patrik Lundin  |  Publicerad 2019-08-20 10:20  |  Lästid: < 1 minut

Av alla legendariska bilar som såldes när den stora bilauktionen RM Sotheby’s Monterey gick av stapeln i helgen, så var det en Porschemodell som fick särskilt stor uppmärksamhet. Och konstigt var det inte. Porsche Type 64 är nämligen erkänd för att vara ”den allra första Porschen – och endast en version finns kvar av de tre versioner som totalts byggts.

Den sällsynta Porschebilen som ägs av en privatperson blev dock aldrig såld – detta på grund av slarv från auktionsfirmans håll.

När auktionen startade meddelade auktionsförrättaren att utropspriset var 13 miljoner dollar, samtidigt som bildskärmen i auktionshallen visade 30 miljoner dollar. Sedan kom första budet, 14 miljoner dollar, men bildskärmen visade 40 miljoner dollar. Samma problem uppstod vid nästa bud på 15 miljoner dollar, som visades upp som 50 miljoner dollar. Och likaså 17 miljoner och 70 miljoner. En klassisk miss mellan ”-teen” och ”-ty”, alltså.

Vi det här laget hördes burop från publiken och många reste sig och lämnade auktionen av förvirring. Det vinnande budet blev alltså 17 miljoner dollar, men priset verkar inte ha godkänts. Så sent som i går stod det nämligen på RM Sotheby’s hemsida att den är ”still for sale”. Så än har du chansen.

Artikeln publicerades först på Auto Motor & Sport.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-20 10:32