Världens lyxigaste snus

General Kardus Selection 2015 är världens mest exklusiva snus. Produkten är tillverkad av de finaste tobaksbladen från noggrant utvalda länder och förvaras i ett handgjort kärl av förgyllt tenn. Världens lyxigaste snus släpps i begränsad upplaga den 6 december. King har alla detaljer.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2014-12-01 09:30  |  Lästid: 3 minuter
Världens lyxigaste snus

General Kardus Selection 2015 är Swedish Match mest exklusiva snus någonsin. Från valet av fröerna som gror till tobaksplantor, hur tobaken varsamt skärs till 0,72 millimeter och hur den färdiga produkten slutligen förpackas har man sökt kompromisslös kvalitet och perfektion i varje detalj. General Kardus Selection är Swedish Match sensoriska hyllning till sin 200-åriga historia.

För General Kardus Selection har enbart de finaste tobaksbladen använts. Tobaken är skuren istället för, som i vanliga fall, mald för att ge en unik koncentration och en smakupplevelse som är djupare och mer mångfacetterad. Smaken varar även längre än något annat snus som Swedish Match någonsin tillverkat på grund av den tidskrävande tillverkningsprocessen.

– Vi har valt ut de allra bästa skördarna från, vad vi anser vara, de främsta tobakssorterna i världen. Green River från Pennsylvania, One Sucker från Guatemala, Criollo från Argentina och Malawi Western från Indien. Två är soltorkade, två är lufttorkade. Utvalda för att möta varandra i en balanserad blandning av ren tobakssmak, säger Carl Egeberg, produktchef General.

Världens lyxigaste snus

Tobaksplantorna har skördats hela men endast de mittersta bladen används eftersom smaken är mer mogen och mättad där och samtidigt upplevs som mer fyllig utan att bli skarp. Efter skörden avlägsnas stjälk och nerv vilket ger en unik koncentration av ren tobak. Tobaken skärs till en precision på 0,72 mm och genom snittytan frigörs mer smak och fler nyanser än hos mald tobak. Smaken varar dessutom längre.

– Om man får chansen att uppleva en General Kardus Selection så tycker jag att man ska börja med att lukta på snuset. Leta efter en fruktig doft med ett inslag av muskot. Lägg sedan in prillan och känn en stark tobakssmak präglad av toner av torkad aprikos och russin. Vissa upplever även en smak av citron och nypon, säger Lars Öberg, produktutvecklare på Swedish Match.

– För att behålla kvalitetskänslan i produkten har vi valt att göra stora delar av tillverkningsprocessen för hand. Detta medför att vi endast producerar 4000 exemplar. Högsta tänkbara kvalitet och en sensorisk upplevelse som aldrig kunnat erbjudas förut har varit vårt mål. Vi är otroligt stolta över att nu kunna dela med oss av upplevelsen, avslutar Carl Egeberg.

Världens lyxigaste snus

General Kardus Selection 2015 i korthet:

– Den 6 december 2014 lanserar Swedish Match sitt mest exklusiva snus någonsin – General Kardus Selection 2015.

– Från den 28 november går General Kardus Selection 2015 att förbeställa i Swedish Match butik Svenskt Snus på Kungsgatan 3 i Stockholm samt på Svenskt Snus i Strömstad.

– Snuset finns tillgängligt på Svenskt Snus i Stockholm och i Strömstad från den 6 december.

– 95 utvalda återförsäljare runt om i landet kommer att sälja produkten från den 8 december.

– General Kardus Selection 2015 är förpackad i ett handgjort kärl av förgyllt tenn. I snuskärlet fortsätter snuset att mogna. Optimal smak uppnås efter ungefär åtta till tolv veckor, men snuset kan givetvis njutas långt därefter.

– General Kardus Selection kostar 799 kronor och tillverkas i den begränsade upplagan om 4000 exemplar.

Dela på Facebook
Tweeta