Veckans fredagsdrink: “En modern twist på Hanky Panky”

Josefine Thorén, ”Bartendrarnas bartender 2023” och bar manager på Esperantogruppen i Göteborg, listar sina spritiga favoriter.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-12-22 14:01  |  Lästid: 2 minuter

Drink: Mischief 

Denna drink är ny på kartan och skapades för Wet City och deras lansering av Ombibilous Gin. Drinken är en hyllning till bartenderlegenden Ada Coleman och är en modern twist på hennes ikoniska drink Hanky panky.

Du behöver: 

40 ml Wet City Ombibulous Organic Gin (nr 36296)
25 ml Amaro Montenegro (nr 73805)
15 ml Empirical: The Plum I Suppose (nr 59775)
4 dashes Fernet Branca (nr 711)
4 dashes Chocolate Bitters

Gör så här: 

Rör drinken kall och sila i ett kylt cocktailglas, gärna ett Nick & Nora-glas. Garnera med körsbär och servera.

Svensk bar: Lucy’s Flower Shop, Stockholm 

Denna speakeasy-bar på Stureplan i Stockholm, som bland annat hamnat på den prestigefulla topplistan The World’s 50 Best Bars flera gånger, ligger mig varmt om hjärtat. Gänget som jobbar här är inte bara extremt kunniga, de levererar även en superfin personlig service. Och drinkarna är inget annat än banbrytande.
lucysstockholm.se

Internationell bar: Satan’s Whiskers, London 

Gillar man klassiska drinkar så finns det inte många barer som slår Satan’s Whiskers i östra London. Här serveras endast klassiker och cocktailmenyn byts ut dagligen. Drinkarna är extremt välbalanserade och stämningen är alltid på topp. Så fort jag är i London ser jag till att boka in ett besök. Baren är dessutom ett av få ställen i London där man inte blir ruinerad. 
satanswhiskers.com

Sprit: Wet City  Ombibilous  Organic Gin

Klockren produkt från Majorna i Göteborg som gör varje spritig gin-drink ännu bättre. Bra ryggrad med toner av eukalyptus och kardemumma som skiner igenom som bäst i drinken Mischief.
349 kr (nr 36296).

Vin: C’era Una  Volta Lambrusco

Inför öppningen av vår nya italienska krog, Chicca Belloni i Göteborg så provsmakade jag Lambrusco i mängder. Det pärlande röda italienska vinet är sjukt underskattat och väl värt att testa. Just detta vin har toner av mogna bär och mandel, utan att för den delen bli för sött. 
(Nr 95124) 149 kr.

Bok: Shakers – Kvinnor som skakat om barvärlden

En bok som lyfter fram passionerade och banbrytande kvinnor inom dryckeshistorien – från bryggare och uppfinnare till destillatörer och bartenders. Mixen av historier och drinkrecept från förr och nu gör den både aktuell och underhållande. 

Dela på Facebook
Tweeta