Victor Nilsson Lindelöf: VM är en dröm som blir verklighet

Ännu inte fyllda 24 år och redan stjärna i Manchester United och svenska landslaget. Victor Nilsson Lindelöf tar emot King i sin paradvilla i Manchester för ett samtal om ­paparazzi i buskarna, blivande hustrun Maja och nerverna inför fotbolls-VM.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2018-05-28 12:53  |  Lästid: 4 minuter

Det här är ett utdrag ur omslagsintervjun med Victor Nilsson Lindelöf i King nummer 6.

Läs hela texten här!

 

Efter ett historiskt kvalspel med en 1–0-seger på hemmaplan mot Italien och en gastkramande rysare på San Siro i Milano där det svenska försvaret, med en Lindelöf i toppform, lyckades hålla 0-0 matchen igenom blev det klart att Italien missar fotbolls-VM för första gången sedan 1958 och att Sverige, med förbundskapten Janne Andersson i täten, är redo för mästerskapet för första gången på sju år. För Victor är det en pojkdröm som blir verklighet.
– Jag har alltid älskat VM och såg så klart alla mästerskap som barn. Det är en dröm att få representera Sverige i VM. Det är så oerhört stort. Alla som spelar professionell fotboll har som mål att någon gång få spela VM. Inte minst med tanke på hela folkfesten runt omkring. Det är en helt fantastisk känsla.

Beskriv känslan när ni vann mot Italien och det stod klart att Sverige gått vidare till VM.
– Det är omöjligt att beskriva. Det var så mycket glädje. Vi hade preppat så länge, genom hela kvalet och den tuffa gruppen. Vi lyckades ta oss till playoff och där möter vi Italien, den tuffaste av motståndare. Men vi klarade det testet också. Efteråt var det bara glädje i dess renaste form. 

Hur går snacket i landslaget kring Sveriges chanser i VM?
– Vi har väldigt bra självförtroende i laget. Håller vi ihop och gör det vi är bra på så kan vi uträtta stora saker. Det tycker jag att vi har visat prov på i många matcher hittills. Inte bara mot Italien, utan även mot Frankrike till exempel. Vi ska göra vårt bästa för att allt ska bli så bra som möjligt. Chanserna är goda.

Vilken roll tar du i landslaget?
– Det är olika. Mest försöker jag bara hjälpa till på bästa möjliga sätt och göra min grej. Jag är mittback och där för att skapa trygghet för mina lagkamrater. Jag är tydlig med att jag alltid har deras ryggar. Utanför plan är jag lugn och trygg. Och jag skojar mycket. Vi har en bra mix av personligheter i lands­laget och alla tar olika roller. Det är inte bara en person som styr. Vi är många som tar ansvar för att hjälpa till i gruppen. 

När bestämde du dig för att bli fotbollsspelare?
– Jättetidigt. Jag spelade även hockey ett tag, men fotboll har alltid legat närmast om hjärtat. Jag har aldrig haft en plan B. Planen har alltid varit att bli fotbollsspelare. Det är det här jag älskar och det jag vill göra varje dag. Så jag har bara kört fullt ut på plan A utan att tänka på något annat. Fotboll har alltid varit min dröm.

Mamma, pappa och tre bröder. Har du en nära relation till din familj?
– Jättenära. Mina föräldrar har varit jättestöttande i min fotbollskarriär och vi bröder är supertajta. Det är en fin familj som betyder jättemycket för mig. Utan dem hade jag inte varit där jag är i dag. Inte en chans.

Victor Nilsson Lindelöf: VM är en dröm som blir verklighet
Foto: Fredrik Etoall

Har du någon relation till mode?
– Jag gillar kläder. Sedan har jag Maja som verkligen älskar kläder, hon hjälper mig en del och tar med mig på olika shoppingrundor. 

Är det Maja som bestämmer vad du har på dig?
– Haha, nej. Det gör hon inte. Jag har alltid haft en egen stil, men hon kommer med små tips här och där.

Vad är det med fotbollsspelare och tatueringar egentligen?
– Jag vet faktiskt inte! Det har blivit en hel del även för mig. Tatueringar för mig är konst och visar vem jag är och vad jag har gått igenom. På vänsterarmen har jag en som är tillägnad mina bröder, och på högerarmen har jag dedikerat en till min mamma. Alla mina tatueringar betyder någonting. Eller ja, alla förutom en.

Vad föreställer den?
– Äh, jag var ung och dum. Den sitter på revbenen. Det är en mexikansk dödskalle med rosor runt om. Jag tyckte den var ball och fick en snabb tid av en tatuerare i Västerås. Den betyder absolut ingenting.

Är det någon i landslaget som inte är tatuerad?
– Ja, det finns några faktiskt. Men är det inte en generationsfråga då? Vi unga är tatuerade i större utsträckning. Jag tycker bara det är snyggt.

Ska du göra någon tatuering i samband med VM?
– Vi får se. Min tatuerare kommer hit till Manchester snart och ska avsluta några påbörjade tatueringar. Man får försöka planera in det där så smart man kan, en tatuering kan ju vara lite öm i början, även om det går över snabbt. Jag skulle till exempel aldrig tatuera mig nära inpå en match.

Vad gör du när du är ledig?
– Jag älskar att bara slappa. Stänga ute allting och bara titta på serier eller som i går, ett Sagan om ringen-maraton. Det är en ultimat ledig stund. Om det blir flera lediga dagar på raken tar jag gärna en weekend någonstans med Maja. Men det är ovanligt mitt under säsong. Jag gillar att chilla, det är min hobby.

Vad bränner du mest pengar på?
– Jag spenderar sällan pengar. Om jag shoppar köper jag ofta mycket på en och samma gång, vid sådana tillfällen kan det gå åt pengar. Men då shoppar jag inte på ett tag efter det. Sedan har jag några klockor som kostat en del, en Hublot och några Rolex. Jag har bland annat en Rolex Day-Date som jag köpte i Lissabon första gången jag fick råd med det. Den har ett symbolvärde. Annars köpte jag den nya Rolex Daytonan i vitguld hyfsat nyligen. Den gillar jag mycket.

Dela på Facebook
Tweeta