Villa Dagmar är Stockholms nya designhotell – inspirerat av Capri och Båstad

Spektakulär innergård med skyhögt i tak, privat ingång till Östermalms Saluhall, holistiskt spa med tillhörande lyxgym, Medelhavskök i regi av Michelinkrögare. Stockholms nya boutiquehotell rymmer allt!

Joel Ågren | Foto: Magnus Mårding/Carl Hjelte  |  Publicerad 2021-05-05 11:45  |  Lästid: 2 minuter

Det rör på sig på Nybrogatan i Stockholm. I fjol nyöppnade anrika Östermalmshallen efter en omfattande renovering och i mars slog King-aktuella stjärnkrögaren Björn Frantzén upp portarna till det svårt försenade jättebrasseriet Astoria längre ner på gatan.

Nu är det chica boutiquehotellet Villa Dagmars tur att öppna upp för allmänheten. Ett 70 rum stort livsstilshotell med en internationell air av modern stadsvilla, pyntad med skandinavisk design och inredning specialritad av arkitekten Per Öberg. Självklart med gym, spa och blomsterbutik (!) på en armlängds avstånd.

Ett vackert glastak, inspirerat av British Museum, ramar in innergården och trädgården som tillsammans utgör hotellets nav.

Planen var att hotellet, som är inhyst in en varsamt renoverad jugendfastighet vägg i vägg med Östermalmshallen, skulle öppna redan förra våren. Men så kom ni vet vad emellan och det ena ledde till det andra.

Hotellets glastaksförsedda innergård, med tillhörande restaurang och bar, ska föra tankarna till en italiensk piazza, med en Medelhavsinspirerad mat-, vin- och cocktailmeny signerad Daniel Höglander och Niclas Jönsson, Michelin-krögarna bakom hyllade Aloë och Rinos Bodega i Älvsjö.

Stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson har satt ihop en meny med influenser från Italien, södra Frankrike, Mellanöstern och Nordafrika.

Av förhandssnacket att döma har Villa Dagmar alla möjligheter att bli Östermalms nästa långhelgs- och aw-destination när restriktionerna väl släpper. Att hotellet drivs av familjen Malmström, som bland annat står bakom framgångsrika Hotel Diplomat, tvåfaldigt utnämnt till Sveriges bästa hotell, lägger inte direkt sordin på förväntningarna. 

Hotellets 70 rum och sviter är klassiskt inredda med möbler från noga utvalda svenska och italienska designers. Ett standardrum kostar cirka 3 000 kronor per natt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-05-05 11:45