Experten: 3 vackra viner att välja för smaken och etiketten

Vinexpert Daniella Illerbrand
Daniella Illerbrand  |  Publicerad 2019-08-23 15:15  |  Lästid: 2 minuter

Visst väljer vi vin efter etikett ibland? Eller kanske till och med rätt så ofta? Vi går bland alla dessa rader av viner och ser något som fångar vår blick, vi kanske inte vet så mycket om själva vinet men etiketten triggar något inom oss som vi kan relatera till eller som vi verkligen tycker är vackert, och så väljer vi just det vinet.

På samma sätt går vi kanske förbi viner med en etikett som vi inte tycker är tilltalande. Om vi har tur är vinet vi valt gott, och det positiva med att välja vin efter etikett är att vi då kanske hittar något helt nytt som vi tycker är intressant. Och samtidigt vågar vi prova en ny druva eller område.

Jag har valt ut fyra viner som inte bara har en vacker etikett, utan som också smakar fantastiskt gott. De är alla från olika platser i världen, och bara en har en något modernare stil på etiketten (som jag tycker man ser mer och mer av), sedan är det ju väldigt vackert med en klassisk etikett också. Skål för viner som lockar med både utseende och innehåll.

Tre snyggviner att kolla in

1. Ried Pfaffenberg Riesling Kabinett, 2016

En riktigt klassisk etikett på ett underbart vin från ett fantastiskt vingårdsläge, detta är ett vin som är svårt att gå förbi på en hylla och svårt att sluta dricka också. Riesling när den är som bäst.
Tyskland, nr 91136, 219 kr.

2. Birichino, Malvasia Bianca, 2015

Malvasia kanske inte är den vanligaste druvan men ett mycket bra val, ett fylligt vitt vin som har en underbar smak av både persika och melon.
USA , nr 96280, 149 kr.

3. Chanin, Duvarita Pinot Noir, 2014

Pinot noir från Kalifornien med en skönt eklektisk etikett, känns lite som vinet – ett vackert och sensuellt vin med mycket smak av mogna bär.
Nr 94021, 499 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-23 15:27