Game of Thrones-hotellet i Lappland är årets coolaste resmål

Game of Thrones-hotellet i Finland ser ut som om Nattkungen själv bor där, och är drömresmålet för alla som älskar den hyllade tv-serien, och vill sova i minusgrader.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-03-04 11:41  |  Lästid: 2 minuter

Vintern är här för att stanna ett tag till. Eller åtminstone i Kittilä. På orten i finska Lappland, 20 mil norr om polcirkeln, finns nämligen världens enda ishotell i tvättäkta Game of Thrones-stil.

Det är Lapland Hotels årliga Ice Village-bygge som i år har konstruerats i samarbete med HBO Nordic, och resultatet är en makalös Game of Thrones-värld byggd av tusentals ton snö och is.

Game of Thrones-hotellet i Lappland är årets coolaste resmål
Foto: Lapland Hotels

Ishotellet rymmer flera landmärken från tv-serien. I ett av rummen sover man i en issäng där en jättestor staty av en White Walker med lysande blå ögon vakar över en.

Skulptörer och konstnärer från Ryssland, Polen, Lettland och Ukraina har varit med och utformat den frusna sagovärlden.

Game of Thrones-hotellet i Lappland är årets coolaste resmål
Foto: Lapland Hotels

Eftersom temperaturen konstant är på minussidan rekommenderas gästerna att bara stanna en natt. Under den tiden serveras trerätters middag i restaurangen och en iskall drink i baren, innan natten tillbringas i sovsäckar i något av rummen som är helt byggda av is.

Det finns också ett istempel där blivande makar kan lova varandra evig trohet – ungefär som Jon Snow gjorde när han gick med i Night’s Watch.

Förutom den skräckblandade förtjusningen över att få befinna sig i Nattkungens drömvärld erbjuds besökarna även snöskotersafari och renutflykter.

Hotellet håller öppet så länge det är minusgrader och reservationer kan göras fram till den 8 april.

Dela på Facebook
Tweeta