Virgil Abloh och IKEA släpper matta med unik design

Virgil Ablohs omtalade "Keep off"-matta släpps i samband med Ikea Art Event 2019 i en kollektion tillsammans med andra stjärnkreatörer som Craig Green, Misaki Kawa och Seulgi Lee.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-04-03 13:55  |  Lästid: 2 minuter

Sedan det Älmhultska möbelvaruhusets samarbete med hjärnan bakom streetwear-världens kanske mest hajpade märke de senaste åren, Off-White, offentliggjordes förra året är vi många som otåligt väntat på att få lägga vantarna på ett stycke inredning utsmyckad med de berömda citationstecknen som är Virgil Ablohs designmässiga signum.

Virgil Abloh och IKEA släpper matta med unik design

Ikea har tidigare hintat om att kollektionen ska göras tillgänglig för allmänheten någon gång under 2019 men har nu bekräftat att släppet blir i november. Något exakt datum har emellertid inte kommunicerats än. Däremot så står det nu klart att man kommer att sälja Virgil Ablohs tidigare uppvisade ”Keep off”-matta som en del av konstsatsningen Ikea Art Event 2019.

Virgil Abloh och IKEA släpper matta med unik design
Inredningsprylarna i ”MARKERAD”-kollektionen är designad med ålderskullen millenials i åtanke.

Mattan släpps i en serie av åtta olika mattprodukter från ledande konstnärer och modeskapare runt om i världen. Ikea Art Event startade 2014 och jobbar varje år med utvalda konstnärer globalt för att skapa konst som är tillgänglig för alla. Förutom Virgil Abloh, ser vi även kreatörer som Craig Green, Noah Lyon, Misaki Kawai, Filip Pagowski, Supakitch och Chiaozza som släpper varsin matta.

klockan 10.00 den 2 maj gäller det att hänga hårt på lanserinslåset då mattorna släpps i begränsad upplaga på Ikea-varuhusen Kungens Kurva, Barkarby, Kållered, Bäckebol och Malmö.

Priset på mattan ligger på 2 995 kronor.

Virgil Ablohs egna produktserie för Ikea ”MARKERAD” släpps i butik i november senare i år.

Dela på Facebook
Tweeta