Virgil Abloh ska göra Louis Vuitton synligt för unga

Off-White-grundaren Virgil Abloh tar över efter Kim Jones som herrdesignchef hos Louis Vuitton.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-03-26 09:00  |  Lästid: 2 minuter

Virgil Abloh grundade streetwearmärket Off-White och har länge varit Kanye Wests kreativa chef.
– Jag känner mig upprymd, sa han i en intervju med New York Times, och berättade att han nu kommer att flytta med familjen till Paris för att ta sig an uppdraget. 

Abloh har gjort sig känd för att vara bra på att nå ut till millenniegenerationen, något inte minst framgångarna med streetwearmärket Off-White visar. Märket har 3,1 mijoner följare på Instagram (hans privata konto har 1,6 miljoner). Under visningen av en av märkets höst- och vinterkollektioner i Paris nyligen var det nära kaos utanför när fans försökte ta sig in.

– De senaste 8–10 åren har vi pratat om vad som är det nya, och för mig har det alltid varit att göra lyx tillgängligt över generationsgränser. Jag har alltid varit intresserad av vad människor faktiskt har på sig och ser fram emot att få göra en lyxversion av det, säger han till NYT.

A post shared by @virgilabloh on

Abloh har tidigare jobbat med en mängd olika märken, som Nike, Jimmy Choo, Monkler, och har ett projekt på gång tillsammans med Ikea. Han kommer fortsätta styra Off-White även fortsättningsvis.

Han kommer bygga vidare på grunden som lades av Kim Jones, som gav det klassiska märket en ungdomlig framtoning genom ett samarbete med det framgångsrika streetwearmärket Supreme.

– Abloh är väldigt bra på att bygga broar mellan det klassiska och den aktuella tidsandan. Han kan skapa metaforer och ett nytt vokabulär för att beskriva något gammalmodigt, säger Louis Vuittons vd Michael Burke til NYT.

Det har ryktats om den nya rekryteringen i flera månader. Den förre herrdesignern Kim Jones har fått nytt jobb som kreativ chef på Dior Homme, ett annat företag inom koncernen LVMH. De är världens största lyxföretag och äger ett 60-tal varumärken, bland annat Moët et Chandon, konjakproducenten Hennessy, Louis Vuitton, Dior och Marc Jacobs.

Dela på Facebook
Tweeta