Weekendtips: Nyrenoverade Hotel Riverton har Göteborgs bästa utsikt

Med lyxiga sviter, takbarer och Göteborgs bästa utsikt är Hotel Riverton den ultimata weekenddestinationen i sommar. King kollar in ett designhotell i toppklass.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-07-09 14:17  |  Lästid: 2 minuter

Pandemin slog hårt mot hotellbranschen, men Hotel Rivertons grundare Magnus och Lotta Hedlund valde gasen istället för bromsen när de satsade hela 220 miljoner kronor på en omfattande renovering och uppdatering av sitt klassiska Göteborgshotell under 2020.

Nu har de bland annat öppnat upp flera exklusiva penthouse-sviter.

De nya penthouse-rummen har privata terrasser med utsikt över Göteborgs hamninlopp.

De fem lyxiga sviterna ligger på sjunde våningen och samtliga rum har privata terrasser med utsikt över Göteborgs hamninlopp och Skeppsbron. Rummen är skapade med en harmonisk känsla med noggrant utvalda material och specialdesignade möbler. Färgsättningen är inspirerad av havets mjuka blå toner, som sig bör på västkusten.

– Nu har vi tagit Riverton till en ny nivå. Nybyggnationen samt renoveringen är avslutad och vi erbjuder en helt ny produkt. Förutom nya spännande hotellrum som penthouse, gym och konferenslokaler kan vi nu erbjuda lobbybaren, eller ”The Livingroom”, och kanske framför allt det härliga spaet, ”Serenity Spa”, för den som vill njuta och varva ner. Vi har redan fått ett väldigt gott mottagande på marknaden och vi ser fram mot välkomna och ta hand om såväl våra tidigare gäster som nya grupper av både privat- och affärsresenärer, säger vd:n och ägaren Magnus Hedlund.

Hotel Rivertons spa ligger i ett marmorvalv och erbjuder olika sorters bastu, pool, uppvärmda sängar och upplevelseduschar.

Det är inredningsarkitekten Maria Montecinos Franjola som tillsammans med ägarparet designat nya Hotel Riverton för att skapa en internationell känsla med exklusiva material och färger.

– Jag är väldigt glad att få visa upp de nya eleganta penthouse-rummen, det senaste tillskottet till Hotel Riverton och den sista pusselbiten av den omfattande renoveringen. Tillsammans med Serenity Spa har vi skapat en total upplevelse för den moderna erfarna resenären, säger Maria Montecinos Franjola.

Boka ett rum Hotel Rivertons hemsida.

Hotel Riverton ligger på Stora Badhusgatan 26 i Göteborg.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-07-09 14:21