Weinås: De bäst klädda på Oscarsgalan 2019

Natten till idag gick 2019 års upplaga av Oscarsgalan av stapeln på The Dolby Theater i Hollywood. Detta var den 91:a versionen av världens kanske mest bevakade och prestigefyllda prisutdelning. Fokus ligger utöver de cinematiska prestationerna inte sällan på gästernas klädsel och vi har valt ut de i vår mening bäst klädda männen från galan.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-02-25 12:06  |  Lästid: 3 minuter

Artikeln publicerades först på Manolo

Att utse de bäst klädda på ett event som Oscarsgalan är lättare sagt än gjort. I de allra flesta fall handlar det snarare om stylister och sponsorers önskemål snarare än personlig smak.

Det skall också sägas att det är lättare sagt än gjort att få plaggen att falla snyggt och se smickrande ut på röda mattan. Vanligaste misstaget vi ser är en alldeles för smal passform som det var ett par gäster som stack ut positivt. 

Joe Alwyn

Weinås: De bäst klädda på Oscarsgalan 2019

Skådespelaren i den kritikerrosade filmen The Favourite lyckades enligt oss allra bäst med sin klädsel. En smal och smickrande passform med en klassisk gördel. Pluspoäng för en gedigen och tilltagen fluga och sammetskavaj med breda slag.

Trevor Noah

Weinås: De bäst klädda på Oscarsgalan 2019

Komikern och programledaren för populära The Daily Show visade på imponerande ärmlängd i såväl skjorta som kavaj (något som verkar vara försvinnande svårt för många gäster). Smokingen som var från Salvatore Ferragamo hade en imponerande passform och hade med något bredare slag varit en fullträff enligt oss.

Alex Rodriguez

Weinås: De bäst klädda på Oscarsgalan 2019
Jennifer Lopez och Alex Rodriguez

Baseball-legenden A-Rod var på plats tillsammans med Jennifer Lopez och bar en benvit smokingjacka från Tom Ford med imponerande passform och snitt. Huruvida det är korrekt eller ej med vit smoking i Los Angeles känns i sammanhanget och konkurrensen ointressant och A-Rod tillhörde definitivt de bäst klädda.

Michael B. Jordan

Weinås: De bäst klädda på Oscarsgalan 2019

Skådespelaren Michael B. Jordan var på plats för att representera Black Panther som var nominerad i flera kategorier. Jordan har varit en av de bäst klädda männen på Oscarsgalan tidigare och även om årets klädsel kanske inte toppar den dubbelknäppta smokingen från Purple Label som han bar 2016 så tillhörde han definitivt toppskiktet.  

Mark Ronson

Weinås: De bäst klädda på Oscarsgalan 2019

Musikern Mark Ronson har ett erkänt klädintresse och bland alla kreativa tolkningar av smoking tycker vi att Ronsons sjalslag med diskret piping faktiskt fungerar. Pluspoäng till snygg fluga och en i övrigt avskalad estetik. 

Ludwig Göransson

Weinås: De bäst klädda på Oscarsgalan 2019

I år har vi faktiskt en svensk vinnare av en Oscar! Det rör sig om kompositören Ludwig Göransson som skapade musiken till Black Panther och som utöver sitt musikaliska bidrag var väldigt välklädd. En klassisk smoking med breda spetsiga slag som lyfts av en liten personlig detalj i form av halsbanden i guld. 

Bradley Cooper

Weinås: De bäst klädda på Oscarsgalan 2019

Bradley Cooper i sin vana trogen bärandes smoking från Tom Ford framförde tillsammans med Lady Gaga låten ”Shallow” som vann en Oscar för bästa originalsång. 

Läs också: Dela på Facebook
Tweeta