Weinås väljer: 6 studentkostymer under 6 000 kronor

Andreas Weinås i kostym bredvid mörkblå kostym.

För många av våra läsare stundar studenten och vi har därför valt ut säsongens snyggaste kostymer för en mindre plånbok.

King Magazine logotyp
Andreas Weinås  |  Publicerad 2019-06-05 11:02  |  Lästid: 3 minuter

Artikeln publicerades först på Manolo.

Studenten är för många det första riktiga tillfället när man behöver införskaffa sig en kostym. Det gör det inte bara svårt att veta vad man skall välja men också hur man ska tänka rent ekonomiskt. Vi på King brukar alltid förespråka att köpa det bästa man kan inom sin budget, men det bygger också på idén att man kan bära plagget en längre tid.

Många av oss kan nog med handen på hjärtat säga att kostymen man bar på studenten kanske inte är den första man sträcker sig efter ett par år senare. Man fortsätter inte sällan växa, om inte på längden så åtminstone på bredden efter gymnasiet och om det dessutom rör sig om sin första kostym kan det vara en god idé att kanske inte investera 10 000–15 000 kronor i just studentkostymen. Med det sagt betyder det inte att man behöver prioritera bort en god passform eller en stilfull klädsel på sin student.

Det finns idag mängder med aktörer som erbjuder fina kostymer för under 5 000 kronor och väljer man istället att avsätta lite till ett par bättre skor så brukar det generera en bättre helhet. Skostorleken ändras förhoppningsvis inte speciellt mycket och med rätt modellval är det något som kommer kunna användas även vid sidan av kostymen.

Vi har valt ut en handfull kostymer som alla håller stilen på studenten och inte kostar skjortan.

Suitsupply

Holländska Suitsupply tillhör med stor sannolikhet en av de mest prisvärda aktörerna inom konfektionskostymer. Här ser vi den enkelknäppta modellen Napoli i mörkblå ull från Zignone.
2 999 kr.

Sir of Sweden

Svenska SIR är enligt oss ett underskattat märke för prisvärda kostymer. Med ett brett utbud av mix-and-match kan man hitta trevliga kostym utan att behöva välja samma storlek i kavaj och byxa. Här är modellen Eliot i nyansen Taupe som går åt det gråbruna hållet med matchande byxmodellen Alex.
4 900 kr.

Oscar Jacobson

Oscar Jacobson är en klassisk aktör i dessa sammanhang med kostymer som startar från strax under 4 000 kr. Här är modellen Edmund i en lite ljusare grå nyans som gör sig väldigt fint med svarta skor, vit skjorta och en mörkgrå slips.
3 898 kr.

Cavaliere

Cavaliere har för våren tagit fram en specifik studentkostym med väldigt överkomligt pris på 2 999 kr. Här väljer man enligt oss med fördel den marinblå versionen framför svart då den förstnämnda kommer vara mer mångsidig till garderobens övriga slipsar, skjortor och skor.
2 999 kr.

Zara

En tredelad kostym i mörkblå ull för under 2 500 kr är svårt att säga mycket om. Kombinerat med ett par kvalitetskor för lika mycket kommer helheten höjas avsevärt.
2 295 kr.

The Tailoring Club

Brothers skräddade premiumlinje The Tailoring Club erbjuder fina kostymer för rimliga pengar. Här i form av modellen Vertigo med tillhörande byxa.
4 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-06-05 12:19