Weinås väljer: Fyra snygga skor för kontor

Andreas Weinås är redaktionens bäst klädda kollega och en av Sveriges mest ansedda stilexperter. Här guidar han till hur du skor om dig.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2017-09-21 09:19  |  Lästid: 2 minuter

1. Cap toe oxfords

Weinås väljer: Fyra snygga skor för kontor

I svart är det den kompletta kostymskon som kännetecknas av en stängd snörning och en horisontal söm över tån. Kombineras vanligtvis med mörk kostym och kan bäras året om. 

John Lobb, 10 300 kr.

Anrik brittisk skotillverkare som sedan 1970-talet ägs av franska Hermès. Här i form av en klassisk cap toe oxford i svart.

2. Split toe derby

En split toe derby är något formellare till sin karaktär och kännetecknas av en öppen snörning och en vertikal söm som delar skons tåparti. Det är en detalj som många finare tillverkare syr för hand. Kombineras vanligtvis med uddabyxa och kavaj och kan bäras året om. 

3. Full brogues

Weinås väljer: Fyra snygga skor för kontor

Full brogues syftar på skor med en dekorativt perforerad medaljong i skons tåparti samt en måsvinge eller ”wingtip-söm” som sträcker sig över skons vrist. Passar utmärkt till tweedkavaj och grövre flanellbyxor på hösten. 

Carmina, 3 700 kr.

Spanska Carmina är inte billigast, men definitivt ett av skobranschens mest prisvärda märken. Här i en full brogue i ljusbrunt skinn.

4. Pennyloafers

Weinås väljer: Fyra snygga skor för kontor

Ett par pennyloafers kännetecknas av den lilla detaljen på skons ovansida som påminner om ett myntinkast. Modellen anses något ledigare i Sverige och kan framför allt bäras till semiformella situationer sommartid. 

1. Carlos Santos, 2 900 kr.

Portugisiska Carlos Santos producerar prisvärda randsydda skor. Här i form av en pennyloafer i mörkbrunt skinn.


Dela på Facebook
Tweeta