Yohji Yamamoto designar fotbollssko

Idag släpper Adidas sitt senaste, och högst limiterade, samarbete med prisbelönta Yohji Yamamoto. Den japanske kläddesignern har tolkat Adidas storsäljande forbollssko adizero F50 och resultatet är minst sagt iögonfallande. Spana in den lyckade kollisionen mellan japansk mytologi, sci-fi och fotboll.

Hugo Lindberg  |  Publicerad 2013-10-28 09:15  |  Lästid: 2 minuter
Yohji Yamamoto designar fotbollssko
Yohji Yamamoto designar fotbollssko
AIK-stjärnan Martin Mutumba blir enda spelare i Allsvenskan att använda skorna. De kunde ses i lördagens 6-0 vinst mot Brommapojkarna.

Yohji Yamamoto fick chansen att designa ett par av Adidas fotbollsskor adizero F50 och höll inte tillbaka. Skorna pryds av ett par kejserliga lejonhundar hämtade ur den japanska mytologin. Det är dock inte en helt traditionell bild vi ser av lejonhunden, utan en sci-fi version som ska visa på en andlig förbindelse mellan dåtid och framtid. Skorna säljs online på http://www.adidas.se/shop och på Stadium i Sverige med start idag. Den globala upplagan är dock begränsad till 2 000 par och att få tag på dem blir inte det lättaste. Priset ligger på 3 000 kronor.

Yohji Yamamoto designar fotbollssko

Yohji Yamamoto har gjort sig känd som en av modevärldens största designers någonsin. Samarbetet med Adidas är dock inget nytt då Yamamoto stått som ansvarig för designen av Adidas Y-3 under en längre period. Efter att ha erövrat modevärlden liksom filmvärlden i och med sin medverkan i Wim Wenders ”Anteckningar om städer och kläder”, är den japanske designern alltså redo att sätta sitt avtryck inom fotbollen.

Dela på Facebook
Tweeta