Zalando lanserar könsneutral kollektion i samarbete med fyra nordiska varumärken

King var på plats i Köpenhamn när modejätten Zalando lanserade sin könsneutrala kollektion i samarbete med fyra nordiska modevarumärken.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2022-07-05 08:53  |  Lästid: 2 minuter

Zalando fortsätter att satsa stenhårt på nordiskt mode. Nu inleder den digitala modeplattformen ett stort samarbete med de danska varumärkena Han Kjøbenhavn, Martin Asbjørn och Double A by Wood Wood, samt finska Makia för att skapa en könsneutral kollektion. Kollektionen finns exklusivt på Zalando och är en hyllning till nordiskt mode och en uppmaning att vara sig själv.

Kollektionen innehåller 39 plagg, med allt från ytterkläder och stickade plagg till shorts, kavajer och klänningar. Med kollektionen vill Zalando underlätta för bra nordiskt mode genom att knyta kontakter med innovativa lokala modevarumärken som på samma sätt omfamnar individualitet. Kollektionen svarar dessutom på den växande efterfrågan på könsneutrala kollektioner.

Kollektionen är helt monokrom så att varje plagg passar ihop med andra plagg i kollektionen, eller med andra plagg i garderoben. Silhuetten är enkel och lätt att bära, med detaljer från arbetskläder och uniformer som ger enkla former lite extra skärpa. Vissa är också multifunktionella, som det långa plagget i ribbtrikå som kan bäras som en kofta eller en klänning beroende på humör.

– Mina kollektioner har alltid handlat om individualitet. Det är helt och hållet upp till kunderna vad de köper och hur de bär min design, så att placera kläderna i en könsneutral kontext är helt i linje med vårt DNA. Att arbeta med Zalando är en naturlig lösning för mig. Kollektionerna har alltid varit könsneutrala i stilen men har haft en liten och mycket modeintresserad fanbase. Samarbetet med Zalando gör kollektionen tillgänglig för en mycket större publik, säger ena designern Martin Asbjørn. 

Look från Martin Asbjørn för Zalando. Foto: Anton Renborg
Look från Makia för Zalando. Foto: Anton Renborg
Look från Double A by Wood Wood för Zalando. Foto: Anton Renborg
Look från Han Kjøbenhavn för Zalando. Foto: Anton Renborg
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-07-05 20:00