Zalando öppnar pop-up-butik för handplockad streetwear i Stockholm

Artisterna Bavé, Jelassi och Nápoles agerar dragplåster när e-handelsjätten öppnar tillfällig butik på Södermalm.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-05-02 15:47  |  Lästid: 2 minuter

Tyska modejätten Zalando har blivit med fysisk butik i Stockholm. Ambitionen med pop-up-butiken – som fått namnet Arena by Zalando och ligger på St. Paulsgatan 22A på Södermalm – är att förena kurerat streetwear-utbud med kulturellt engagemang, främja kreativitet och fira den lokala streetwear-kulturen. Till sin hjälp har de Grammis-vinnaren Bavé, skådespelerskan och hiphop-artisten Jelassi och Grammis-nominerade Nápoles, som alla kommer att kurera butikens atmosfär och utbud och låta sin personliga stil genomsyra lokalen under en treveckorsperiod.

“Streetwear har alltid varit närvarande i min omgivning och jag ser fram emot att sätta min prägel på pop
upen och presentera min tolkning av den miljö jag växte upp i, både musikaliskt och estetiskt”, säger
Bavé.

Bavé.

”För mig går streetwear hand i hand med personligt uttryck och därför ser jag fram emot att bjuda in till
min tolkning av pop-upen, en plats där man känner sig välkommen och inspirerad”, säger Nápoles.

'“Jag ser verkligen fram emot att möta människor i pop-up. Det är inte varje dag man får chansen att vara med och öppna en. För mig är kläder ett sätt att uttrycka mitt humör - om det är en bra dag syns det, och samma sak gäller för en dålig dag. Vi borde känna oss fria i vad vi bär närmast våra kroppar. Jag hoppas att vi kan inspirera och ge ny energi åt Stockholms streetwear-scen", säger Jelassi.

Utöver det kurerade streetwear-utbudet utlovas även exklusiva produktlanseringar, utställningar av konstnärer som Axel Wahl och Nikki Sherridan, interaktiva workshops ledda av Port Au Mansa och Wawa Print Shop och DJ-gästspel av Mixing Dots, DJ Fredrika Ribbing och Bianca b2b Heavenly Motha.

Butiken har öppet öppet torsdag-lördag från 3:e maj till 29:e juni. Mer info här.

Jelassi.
Streetwear-fans – se hit!
Nápoles.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-05-08 11:13