Fotbollförbundet: Zlatan spelar inte i VM

Efter alla turer fram och tillbaka har nu Zlatan lämnat ett definitivt besked. Han kommer inte att delta i sommarens VM.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-04-26 12:18  |  Lästid: < 1 minut

Zlatan Ibrahimovic har meddelat landslaget att han inte kommer att spela VM i sommar, meddelar Fotbollförbundet.
– Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, säger landslagschefen Lars Richt i ett pressmeddelande. 

Under våren har det spekulerats mycket i Zlatans vara eller icke vara i det svenska VM-laget. Han slutade i landslaget 2016, men har den senaste tiden gjort en rad kryptiska uttalanden där han har antytt att han kanske kommer att spela i alla fall. Senast var i en intervju med Jimmy Kimmel, där han sa att han ”ska till VM.” Men om han skulle ha på sig fotbollsskor eller vanliga skor ville han inte svara på.
– Jag säger bara att jag ska åka. Om jag säger mer kommer de att hänga mig, sa han då.

Efter Kimmel-intervjun pratade Dagens Nyheter med förbundskaptenen Janne Andersson, som meddelade att det inte ändrade någonting.
– På Zlatan-fronten är läget precis som det varit sedan dag ett, säger han till tidningen och menade att Zlatans nej gäller fortfarande, så länge inte Zlatan ringer honom och meddelar något annat.

Men nu är det slut med spekulationerna – det blir ingen ”Ibra” i VM-laget. Enligt fotbollsjournalisten Olof Lundh är det dock ingen panik. I en intervju med King påminner han om att landslaget faktiskt har tagit sig till VM den här gången – något de aldrig gjorde med Zlatan som lagmedlem. 
– Om man tittar på det på det sättet kan man säga att laget klarar sig bra, säger han.

Dela på Facebook
Tweeta