Zlatan köper lyxbåt – värd 100 miljoner

Fotbollsikonen Zlatan Ibrahimovic letar ny båt. Nyligen sågs han spana in en superlyxig 100-fotare vid ett varv i Italien.

Jens Augustinsson  |  Publicerad 2017-09-01 14:19  |  Lästid: 2 minuter

Zlatan Ibrahimovic är på jakt efter ny båt. Det rapporterar italienska nyhetsbyrån ANSA. Enligt uppgift ska han och familjen nyligen ha besökt Ferrettivarvet i La Spezia i norra Italien.

Ferrettikoncernen tillverkar flera båtmärken men det var inte vilken som helst som Zlatan var intresserad av. Det svenska fotbollsproffset, som spelat för flera italienska klubbar, verkar ha fått smak för det bästa som landet har att erbjuda. Riva är ett av Italiens mest klassiska båtmärken och Zlatan fångades på bild när han var ombord på ett av Rivas flaggskepp, Riva 100 Corsaro.

Den superlyxiga Rivan mäter 30 meter och de tre däcken inrymmer fyra gästhytter förutom ägarens egen och de två besättningshytterna. Sammanlagt är båten avsedd för upp till 20 personer, som tyvärr inte kan få varsitt badrum, de får dela på de åtta som står till buds.

I maskinrummet trängs 2×2435 hästar som kan pressa upp ekipaget i en toppfart på 26 knop. I det här segmentet är priser inget man talar särskilt högt om men det finns lite som tyder på att Zlatan skulle få betala mindre än 100 miljoner kronor för grannlåten. Det blir gissningsvis inget problem då den summan är ungefär vad han tjänar i sin nuvarande klubb Manchester United på knappt åtta månader.

Det är förmodligen före skatt – men ändå. 

Zlatan köper lyxbåt – värd 100 miljoner
Zlatan köper lyxbåt – värd 100 miljoner

Dela på Facebook
Tweeta