Zlatan till Kimmel: ”Jag ska till VM”

– Ett VM utan mig skulle inte vara ett VM, säger Zlatan i en intervju med Jimmy Kimmel. Men Janne Andersson kommer inte att ringa honom.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-04-18 09:30  |  Lästid: < 1 minut

Natten till onsdagen var den nyblivna LA Galaxy-spelaren Zlatan Ibrahimović gäst i talkshowen Jimmy Kimmel Live. Där pratade de om anfallarens eleganta mål i premiärmatchen i Los Angeles, om hans kaxiga helsidesannons i LA Times och om hur hans sätt att vara inte är typiskt svenskt.
– Du slår mig inte som en typisk svensk. De skryter inte så mycket som du gör, sa Jimmy Kimmel, och undrade om det var därför han blev ”ombedd att lämna landet”. 
– Nej, nej, skrattade Zlatan.
– Jag är inte typiskt svensk, men jag satte Sverige på kartan, sa han.

Mot slutet av intervjun ställdes också frågan alla vill ha svar på – den om Zlatan kommer att åka till VM i Ryssland eller inte. 
– Jag ska till VM, sa han då. Men därefter blev svaren mer luddiga. Om han skulle ha på sig fotbollsskor eller vanliga skor ville han inte svara på.
– Jag säger bara att jag ska åka. Om jag säger mer kommer de att hänga mig.

Och förbundskapten Janne Andersson har inte ändrat attityd efter utspelet. I en intervju med DN säger han att samma sak gäller fortfarande – om Zlatan vill vara med i VM måste han ringa honom. 
– På Zlatan-fronten är läget precis som det varit sedan dag ett, säger han till tidningen.
– Han har sagt nej och det är det som gäller.

Zlatan slutade i landslaget efter EM sommaren 2016, och Janne Andersson tog över som förbundskapten samma höst. Och Janne Andersson håller fast vid avtalet de hade då: Om han skulle ändra sig är han välkommen att ringa.

 

Läs också:

Dela på Facebook
Tweeta