• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Designerns val: Stefan Söderberg

  Stefan Söderberg, designer för Hope, väljer ut sina tre favoritplagg ur Hopes vårkollektion.

  Stefan Söderberg, designer Hope.

  Hur ser Hope-mannen ut i vår?
  – Han hoppas på en vår/sommar med mycket sol och värme så att han kan klä sig i sköna Thai-inspirerade byxor, tvättad linneskjorta, och en stickad tröja i indigo. För en lite mindre avslappnad look väljer han ett par smala byxor med en vit tvättad skjorta och en jackkavaj – en kavaj som är kortare och med utanpåfickor.

  – Färger som kleinblå, indigo och vitt dominerar kollektionen. Vita skjortor och T-shirts är alltid okej men nu är det även helt rätt med vita byxor och shorts.

  Vad har inspirerat er vårkollektion?

  – Det asiatiska sättet att klä sig. Det är avslappnat, minimalistiskt och har fina asymmetriska skärningar och detaljer. Traditionell japansk indigoinfärgning har inspirerat en del av färgkartan. Vi har valt att blanda in en "sportig touch" för att blanda upp den bohemiska och avslappnade delen i kollektionen. 

  Stefan Söderbergs favoriter ur vår-/sommarkollektionen 2012.

  Draw Trouser, Hope, 1 500 kr.

  – Jag använde prototypen hela sommaren. Tunn bomullsbyxa med sydda pressveck, revär,  elastisk midja och dragsko. Det är en blandning mellan en 70-tals träningsbyxa och ett par smokingbyxor. Avslappnat men ändå dressat – grym kombo!

  Shaker Shirt, Hope, 1 300 kr.

  – Kortärmsskjorta där ärmen är lite längre och smalare så man kan välja att rulla upp den lite coolt. Den är också längre bak för att bäras utanpå.

  Photographer coat, Hope, 5 500 kr

  – Vår favoritjacka som finns i olika färger. Min favoritfärg i vår är den så kallade "Painted White", ett vaxat tyg som ger känslan av att du har målat på tyget. Modellen är en kortare parka som är perfekt då den är cool men samtidigt grym om det skulle börja regna.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!