Haka på naturtrenden: 4 skandinaviska möbler du borde investera i

Så möblerar du med skandinaviska trämöbler.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2024-05-26 14:17  |  Lästid: 2 minuter

Vacker vikskärm: Screen 100 (Artek)

Naturtrenden inom heminredning och möbel­design fortsätter. Under Stockholm Furniture Fair och på galan Scandinavian Design Awards för ett par månader sedan uppmärksammades och prisades en rad formgivare som jobbar i trä. Att inreda med trä ger många fördelar – det ger en mjuk och varm känsla och är slitstarkt och hållbart över flera generationer. Alvar Aaltos ikoniska vikskärm från 1936 är ett bra exempel på hur tidlös design kan vara om den är riktigt bra. Möbeln är tillverkad i lackerad furu och har en mjuk kropp som går att forma efter tycke och smak. Lika funktionell som snygg. 27 300 kr.

Fantastisk fåtölj: Horse (Magniberg)

Magniberg har utmärkt sig genom att i första hand designa sängkläder och filtar av högsta kvalitet. Vid sidan om textilsortimentet finns även en mindre möbelkollektion inspirerad av svensk allmogestil. Den robusta fåtöljen Horse har blivit något av en samtida klassiker. 20 000 kr.

Lysande lampdesign: 1003 Hans Pendant 60 (Vaarnii)

Denna pendellampa, designad av Hans-Agne Jakobsson, är tillverkad av remsor av furufaner vilket skapar ett varmt och mjukt ljus. Armaturens form är både enkel och elegant vilket gör att den passar lika bra i ett vardagsrum som i fjällstugan. 12 800 kr.

Psykedelisk pall: 001 Stool (Vaarnii)

Den prisbelönte formgivaren Fredrik Paulsen har beskrivit furu som ett ”psykedeliskt material” med tanke på trästyckets unika och livfulla ådringar. Den här pallen har både minimalistiska och överdrivna proportioner vilket skapar en stark visuell effekt om den står i grupp. 3 100 kr.

Snyggast säng: The Floating Bed (Axel Wannberg)

Hur kan något som är så minimalistiskt och kantigt samtidigt vara så mjukt och inbjudande? Möbelsnickaren Axel Wannbergs säng i massiv svensk furu verkar flyta i luften och blir en distinkt pjäs i vilket sovrum som helst. Från 26 000 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-05-26 14:17