Ralph Laurens liv blir dokumentärfilm på HBO

För första gången skildras modekungen Ralph Laurens långa väg till framgång. Från uppväxten i Bronx, till att bli världens ansikte utåt för amerikansk stil.

Marlon Appelgren | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2019-08-06 14:08  |  Lästid: 2 minuter

Ralph Lauren är mannen, myten och inte minst modemärket som har förkroppsligat den amerikanska drömmen i mer än femtio år. Karriären för en av modebranschens mest inflytelserika och absolut rikaste designers har varit lång och i vintras firades det att ett halvt sekel har passerat sedan Ralph Lauren skapade det ikoniska världsvarumärke som fortfarande bär hans namn. Firandet var storslaget och i höstas höll Ralph Lauren hov i Central Park, New York med en stor modevisning som hyllade allt det som hans självbetitlade varumärke har kommit att bli synonymt med: Framgång, lyx och tradition.

Ett annat tecken på att Ralph Lauren hållit ett hårt grepp om modevärlden är att det i vinter släpps en dokumentärfilm om hans långa karriärsresa. Very Ralph är den första porträttdokumentären om modeikonen Ralph Lauren och kommer att för första gången skildra modekungens väg till framgång, från den enkla uppväxten i Bronx till att bli världens ansikte utåt för amerikansk stil.

Ralph Lauren i vita shorts och pikétröja.
Ralph Lauren hade en simpel uppväxt i Bronx New York och gjorde sitt första kliv in i världen av mode när han började sälja slipsar i sin skola. //Foto: Getty Images

Ralph Lauren, med sin starka vilja att realisera sina drömmar har under sina 50 år som designer format ett imperium av amerikansk stil och livsstil. Utifrån sina visioner om den amerikanska drömmen och den amerikanska optimismen har han skapat ett av världens mest ikoniska modemärken. I dokumentären skildras ett arkiv av 50 år av design och skapande, tillsammans med personliga intervjuer med Ralph Laurens familj och kollegor; däribland Anna Wintour, Karl Lagerfeld, Hillary Clinton, Martha Stewart, Calvin Klein, Tyson Beckford och Diane von Furstenberg.

Ralph Lauren och hans familj.
I slutet av 1960-talet blev Ralph Lauren aktuell med sin första herrkollektion. Kollektionen gav han namnet Polo, även fast han aldrig stått på en hästpoloplan förut. 

Dokumentärfilmen är skriven och regisserad av den prisbelönta dokumentärfilmaren Susan Lacy, vars tidigare verk har skildrat livsresan för andra amerikanska legendarer, såsom Jane Fonda och Steven Spielberg.

Dokumentären Very Ralph kommer finnas tillgänglig på HBO från och med november.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-06 14:22