Snart kan du se Seinfeld på Netflix

Netflix står för årets kulturgärning – förvärvar en av världens största tv-serier till plattformen för mer än 500 miljoner dollar.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-09-17 16:48  |  Lästid: < 1 minuter

Streamingtjänsten Netflix har nu köpt rättigheterna till vad som kanske ändå går att klassas som världens roligaste tv-serie, Seinfeld. Rättigheterna är globala, vilket betyder att även vi i Sverige får ta del av alla 180 avsnitt av den Emmyvinnande komediserien.

Den som väntar på något gott får dock i det här fallet vänta ett tag. Tv-serien landar nämligen i vårt Netflixutbud så långt fram som år 2021. Vad Netflix har hostat upp för de globala rättigheterna till serien är okänt, men uppgifter från Los Angeles Times pekar på att det rör sig om minst 500 miljoner dollar, motsvarande 4,8 miljarder kronor.

Tv-serien sändes i NBC mellan 1989 och 1998. Det sista avsnittet sågs av 76 miljoner tittare i USA och tv-serien är en av de mest inkomstbringande tv-serierna genom tiderna. Framgångarna gjorde Jerry Seinfeld till en av världens rikaste skådespelare, god för cirka 5 miljarder kronor. Att Seinfeld tackade nej till NBC:s erbjudande om 110 miljoner dollar för en tionde säsong säger väl även det mesta.

Seinfeld är sprungen ur humorduon Jerry Seinfeld och Larry Davids genialitet. En serie om typ ingenting som hade allt och som, till skillnad från många andra humorfenomen, faktiskt åldrats med värdighet. Seinfeld levde efter det anti-empatiska mantrat ”no hugging, no learning”. Ingen av de bärande karaktärerna fick utvecklas och bli bättre människor under seriens gång. En devis som verkligen visade sig vara nyckeln till framgång.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-17 18:07