Fyra bästa på fyra hjul

King guidar dig till en kvartett bilar som garanterat tar dig från start till mål.

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque
Man kan höja på ögonbrynen åt att Victoria Beckham varit konsult vid framtagandet av Range Rovers senaste modell Evoque. Men faktum är att Posh och ingenjörerna i Halewood (där bilen byggs) inte bara lyckats snickra ihop en sjukt snygg bil, de har även specat den rakt in i våra svenska vinterhjärtan. Vad sägs om fyrhjulsdrift, sexväxlad automatlåda, dieselspis på 190 hk och en bränsleförbrukning på måttliga 6,5 l/100 km.

Pris: från 349 900 kr.

Audi Q3

Audi Q3
Audis nya lill-suv bjuder på såväl stor körglädje som riktigt potenta vinteregenskaper. Fyrhjulsdriften är bäst i världen och lär forcera även de mest moddiga inlandsvägar utan större problem.

Pris: från 285 000 kr.

Subaru XV

Subaru XV
Subaru brukar oftast hamna i topp på nöjdaste bilägare-listorna. Detta beror sannolikt både på att bilarna är lika driftsäkra som evighetsmaskiner och att vinteregenskaperna är skräddarsydda för svenska förhållanden. Vi gillar särskilt nya crossover­modellen XV, som är så ny att den knappt hunnit rulla av monteringsbanden ännu.

Pris: Ej fastställt.

Mercedes ML

Mercedes ML
Mercas Amerika-suv har nyligen fått såväl ny kostym som nytt innehåll. Och förändringarna är alla till det bättre. Kvalitetsintrycket är återigen uppe i vad som förväntas av Stuttgarts finest, och ML rymmer inte bara hela din familj, utan du får ledigt in hela familjens skidutrustning också, utan att ni behöver trängas.

Pris: från 545 500 kr.