• Textstorlek A A
 • Hem
 • >
 • Nyheter
 • >
 • Kvinnor hatar keps

Det mest oattraktiva en man kan bära är keps. Inte ens Leonardo DiCaprio kommer undan.

Kvinnor hatar keps

En ny undersökning avslöjar att kläder och stil spelar en extremt stor roll när det kommer till kärlek och dejting. Hälften av alla kvinnor kan tänka sig att dumpa sin partner om de ogillar klädstilen. Och keps är det osexigaste en man kan bära. King berättar mer.

AV Rasmus Blom 17:00 / 20 / November / 2014

En ny, stor undersökning av eDarling som 846 svenska singlar har medverkat i avslöjar att kläder och stil spelar en otroligt stor roll när det kommer till kärlek och dejting 2014. Hela 88 % anser det viktigt hur en partner är klädd, och över hälften av kvinnorna skulle kunna tänka sig att dumpa någon om de ogillade sin partners klädstil.

Svenskar är kända för att vara stilmedvetna och välklädda, men hur mycket vikt lägger vi egentligen vid kläder, och hur viktigt är det med stil när det kommer till jakten på en potentiell partner? Hela 88 % av de svarande anser att det är viktigt hur en partner är klädd och 79 % anser att en klädstil är en reflektion av ens personlighet. Noterbart var även att över hälften av kvinnorna (56 %) skulle kunna tänka sig att sluta dejta någon på grund av deras klädstil. När det kom till att bedöma den egna känslan för stil så ansåg en överväldigande majoritet, 91 % av kvinnorna, och 80 % av männen, sig själva som välklädda.

Kläderna vi älskar och hatar

Det mest oattraktiva en man kan bära enligt kvinnorna är keps, tätt följt av manchesterplagg. Klassikern kostym och slips ansågs lika tråkigt som det ansågs attraktivt, annars var de två värsta modebrotten sandaler med sockar och sport- eller mjukiskläder till vardags. För män å andra sidan så toppade polotröja och maxiklänning listan över plagg de ogillade istället föredrog de, kanske föga förvånande, kort klänning eller jeans. De plagg som kvinnor favoriserade var rutig skjorta eller skinnjacka.

De bäst klädda svenskarna: Mikael Persbrandt och Kronprinsessan Victoria 

När det kom till skoval så föredrar båda könen lågklackat, eller så bekvämt som möjligt, både när det kom till den första dejten så väl som till vardags. 79 % av männen föredrar detta, och 59 % av kvinnorna bär även helst lågklackat till en dejt. När det kom till att utse Sveriges bäst klädda man respektive kvinna, så vann Mikael Persbrandt och Kronprinsessan Victoria överlägset.

11 kommentarer | Skriv kommentar

Detta innehåll är skapat av Kings besökare

 • Rapportera #1 Re: Kvinnor hatar keps
  hank Postat: 2014-11-20 19:57

  Vart är kepsen ifrån?

 • Rapportera #2 Re: Kvinnor hatar keps
  Jimmy Postat: 2014-11-20 20:53

  Från New York

 • Rapportera #3 Re: Kvinnor hatar keps
  Alexander Postat: 2014-11-20 22:13

  Skulle gissa på att kepsen är från Ebbets Field Flannel.

  För övrigt tycker jag att läderjacka med rutig skjorta eller en vit t-shirt under är det mest mainstream och tråkiga som finns just nu. Man ser ut som varenda DJ i världen. Ha din egen stil istället. Må det vara jeans och stone island eller en tredelad kostym.

 • Rapportera #4 Re: Kvinnor hatar keps
  Johny Tex Postat: 2014-11-21 09:47

  Alexander, du vill inte ha någon tjej ser jag!

 • Rapportera #5 Re: Kvinnor hatar keps
  Adam Postat: 2014-11-21 10:18

  Det säger mer om vilka som hänger på eDarling...

 • Rapportera #6 Re: Kvinnor hatar keps
  Johan Postat: 2014-11-21 10:49

  Johny Tex: Det finns de som följer och de som leder.

 • Rapportera #7 Re: Kvinnor hatar keps
  Johan Postat: 2014-11-21 12:01

  Tips till alla män - gå in på Dressat.se :)

 • Rapportera #8 Re: Kvinnor hatar keps
  Jesper Postat: 2014-11-21 12:08

  Johan - vad ska vi göra där? Ett riktigt litet utbud av fula saker?! Ser ut som man har kommit över en ett litet urval av Atlas designs fulaste saker från 2008...

 • Rapportera #9 Re: Kvinnor hatar keps
  Ansgar Postat: 2014-11-21 13:08

  Tänkte precis som #5.
  Om man är beredd att dumpa någon för att denna har "fel" kläder är det inte konstigt att man hänger på en dejtingsite och besvarar frågeformulär..
  En snabb bildgoogling på Persbrandt säger endel om hur mycket "sexappeal" (10 år sedan det uttrycket sist användes?) spelar in när det gäller mest välklädda?

 • Rapportera #10 Re: Kvinnor hatar keps
  Johny Tex Postat: 2014-11-21 14:34

  Johan visst har du en poäng! De finns de som följer och de som leder. Men så blir det med allt. Tvivlar på att någon i det här kommentarsfäletet leder. Jag menar varken Jeans och Stone Island eller en tredelad kostym som Alexander gav som exempel på här uppe när han talade om att inte vara mainstream är ju verkligen inte att ta någonting framåt och leda. Det är att vara just mainstream och följa.

 • Rapportera #11 Re: Kvinnor hatar keps
  Erik Postat: 2014-11-21 17:35

  Inte konstigt att singlarna på E-Darling fortfarande är singlar...

Skriv en kommentar

Namn
Meddelande

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri