Håll ut i bilen

Tv-kocken Paul Svensson ger dig sommarens godaste och smidigaste bilmat. Med efterrätt.


KLASSISK GAZPACHO
Serveras med fördel i en större termos för dagarna på vägen.
Det behöver du:
1 röd paprika, ekologisk
2 äpplen, Granny Smith
1 gurka
5 tomater
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
3–4 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
salt, svartpeppar
Så gör du:
Skala paprika, äpple och gurka. Skär ner paprika, äpple, gurka och tomat.
Mixa grönsakerna med vitlök, chili, vinäger och olja.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera gärna med en klick aioli och brödkrutonger.

PÄRONMUFFINS MED DUMLEKOLA
Det behöver du:
4 gråpäron
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/4 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
12 dumlekolor
socker och kardemumma att strö över
Så gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt, rör ner det smälta smöret och filmjölken. Sikta ner vetemjölet blandat med bakpulver. Blanda försiktigt.
Skala och kärna ur päronen, skär dem i grova bitar.
Fördela smeten i smörade formar.
Tryck ner päron- och dumlebitar.
Strö socker och kardemumma över och baka i ugn ca 10–12 minuter.