Så gör du mästerkocken Björn Frantzéns löjromstoast

Gör Björn Frantzéns lyxiga toast med löjrom från Kalix, smörstekt toast och citron och lättrökt blomkålscrème.

Du behöver (10 portioner):
Löjrom
500 g Kalix löjrom
Blomkålscrème
1 huvud blomkål
2 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
citron efter smak
Brynt smörpulver
25 g brynt smör
2 dl maltopulver (från SOSA)
Garnityr
1 grönt äpple
1 litet knippe dill
10 skivor toastbröd, skuren i fyrkanter, utan kanter

Så gör du:
Löjrom
Häng av löjrommen i en sil.
Blomkålscréme
Plocka ned blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Mixa till en slät créme i en blender med hjälp av den varma grädden och créme fraichen. Ha inte i allt från början, utan använd så lite som möjligt så att du får en slät och fast kräm. Smaka av med salt & citron. När krämen är varm, rök den med en rökpistol och plasta tätt.
Brynt smörpulver
Värm smöret så det är ljummet. Vispa i pulvret lite grand i taget. Krydda med salt.
Garnityr
Smörstek toasten frasig. Plocka dillen i små knippor. Hyvla det gröna äpplet tunt.
Avslutning
Lägg toasten i botten på tallriken. Toppa med löjrom och blomkålskräm. Strö över dill och de hyvlade äpplena. Avsluta med att strö på smörpulvret.