Den perfekta pannkakan

Sirap är en av Stockholms brunchoaser och efter 16 år är de mer populära än någonsin. American pancakes är ställets specialitet och varje helg ringlar kön lång utanför dörrarna innan öppning. King fick Siraps ägare att dela med sig av det åtråvärda receptet – så att du kan lyckas med pannkakorna hemma!

Så gör du American pancakes hemma
Recept för 4 personer på American pancakes till brunchen:
3 dl filmjölk
3 dl mjöl
3 st ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 msk olja
I nypa salt
2 msk socker
Smör till gräddningen
Vispa filmjölk och mjöl. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt bikarbonat, bakpulver, olja, socker, salt. Vispa tills smeten blir klimpfri. Gör gärna smeten ett par timmar innan och låt den vila i kylskåpet. Grädda små plättar i pannan på medelvärme och mycket smör cirka 2-3 minuter på varje sida. Häll försiktigt direkt ur en kanna eller använd ett decilitermått som ett verktyg. Pancakes ska bli gyllenbruna, fluffiga och krispiga. Servera direkt!
Hej Jeanette Hansson, ägare till Café Sirap, varför är det alltid sån sjukt lång kö till er brunch?
– Vi har funnits länge och folk vet vad de får. Men jag blir alltid lika fascinerad och naturligtvis glad över köbildningen utanför på gatan innan vi öppnar på helgerna.
American pancakes finns ju på var och varannan brunchmeny nuförtiden, vad är hemligheten med er smet?
– Vi har filmjölk i den. Dessuom är det viktigt att den blir fluffig så därför använder vi både bakpulver och bikarbonat.
Vad är viktigt att tänka på om man vill göra pancakes hemma?
– Snåla inte med smöret och se till att pannan inte är för varm.
Vilka fällor ska man undvika?
– Köp inte färdig mix! Det är så lätt att göra egen smet och det går fort.
Vilka tillbehör är bäst?