Kräftskivan – de bästa dryckesnyheterna just nu

Daniella Illerbrand är Kings dryckes-expert. Hon är utbildad sommelier och har erfarenhet från krogar som Aquavit i New York och som general manager på Mathias Dahlgren i Stockholm. I dag driver hon eget bolag och delar sin tid mellan Paris och Stockholm.
Kräftskivan, en av våra allra käraste traditioner. För många står kräftorna och västerbottenpajen i fokus, för andra spelar drycken huvudrollen. Oavsett hur man prioriterar så finns det gott om dryckesalternativ att förgylla kvällen med. Den här månaden har jag satt ihop en komplett dryckesmeny anpassad specifikt för kräftbordet. En mix av tradition, smakmatchning och lite nytänkande. Hoppas att du gillar den!
1 Hernö Gin

Ett oklassiskt men ack så trevligt alternativ till en traditionell snaps. Servera väl kyld i ett kallt glas så slinker den ner lika bra som en Hallands fläder. Eller varför inte blanda en klassisk GT till kräftorna?
Nr 86927, 316 kr.
2 Bottoms up, riesling

En välbalanserad och fruktig riesling med bra syra som passar fint till skaldjur.
Nr 92278, 151 kr.
3 Skepparp flaskjäst cider

Varför inte en cider från Österlen till kräftorna? Fyllig och frisk smak från äppelsorter som holsteiner och ingbo.
Nr 1841, 79 kr.
4 New York Lager

Har alltid varit förtjust i den här maltiga lagern med bra fruktighet och syra. Serveras iskall, såklart.
Nr 1599, 25 kr.