Det här svenska klädmärket sätter ”Talented Mr. Ripley”-semesterstilen

The Resort Co gör lyxiga semesterplagg som funkar lika bra på semestern som på hemmaplan.

Joakim Almén  |  Publicerad 2021-06-15 14:29  |  Lästid: 3 minuter

Svenska märket The Resort Co grundades 2018, då som ett renodlat märke som sålde flipflop-sandaler. Grundarna Joakim Blom och Niklas Schultz såg ett behov av flipflops mellan billiga plastalternativ och svindyra varianter från de stora lyxmodehus som de ändå inte gillade.

Resultat blev flipflops handgjorda i Italien med remmar i exklusivt läder och sulor i återvunnen EVA i mellanprissegmentet för drygt 1 300 spänn. Nu breddar märket, som arbetar hantverksmässigt, småskaligt och efter slow fashion-principer, produktportföljen med andra typiska semesterfirarplagg som espadriller, solglasögon, pikétröjor och badbyxor. En elegant och avslappnad semesterlook som för tankarna till det tidlösa semestermodet i filmer som The Talented Mr. Ripley och Call Me By Your Name.

”Vi tog med oss den hantverksmässiga inställningen från sandalerna till andra plagg som vi kände att vi saknade i vår garderob, så nu lanserar vi även espadriller, badbyxor, pikétröjor och solglasögon”, säger Joakim Blom, en av The Resort Co:s grundare.

”The Resort Co jobbar för att skapa de perfekta semesterplaggen. Att ha semester är en härlig känsla och den vill vi kapsla in på ett lyxigt och miljömässigt hållbart sätt. Våra plagg ska fungera både på och utanför stranden och man ska kunna känna sig välklädd, ledig och bekväm på samma gång. Vi försöker skapa plagg som håller över tid både kvalitetsmässigt och stilmässigt. Rent estetiskt är känslan lite Skandinavien möter Medelhavet”, säger han.

Berätta mer om era nyheter i sommar.

”Våra espadriller, som kommer i två olika modeller, tillverkas för hand strax utanför San Sebastián med 100 % naturliga material. Där hittade vi en familjeägd fabrik i andra generationen som var villig att ge sig i kast med ett långt utvecklingsarbete. Vi har tagit fram en mer uppbyggd konstruktion med en innersula i mikrofiber som både andas och är skön att stå på. Lästen är mer mejslad än på vanliga espadriller och vi använder en riktigt härlig mockakvalitet. Vi är väldigt stolta över våra Belgian loafer-inspirerade espadriller.”

Badbrallorna, brillorna och pikéerna då?

”Våra badbyxor tillverkas i Portugal med exklusiva Seaqual-tyger – en typ tyg som tillverkas av återvunnen plast från Medelhavet. Till stickade pikéer, som också produceras i Portugal, har vi valt en ekologisk pimabomull från Italien som ger plagget en lyxig känsla men framförallt även en hållbar kvalitet. Solglasögonen tillverkas för hand i Cadore-regionen i norra Italien, av italienarna kallat ”glasögondalen”. Här påbörjades glasögontillverkning sedan år 1841 och det finns en otrolig stolthet över hantverket.”

Hur ser den ultimata sommarlooken ut för dig?

”Avslappnad och elegant. Den ultimata sommarlooken fungerar lika bra på stranden som på restaurangen.”

Vilka är dina bästa tips för en stilsäker sommarlook?

”Det går att klä sig smakfullt även under sommarens varmaste dagar. Klä dig för rådande förutsättningar och satsa på lättare, luftigare tygkvalitéer. Våga justera färgskalan något och blanda i ljusa toner. Och alla blir snyggare med en Negroni i näven och våra belgiska espadriller på fötterna.”

Badshortsen

”En dressad badbyxa i ett mönster som tar för sig. Gjord i ett exklusivt seaqual-tyg – en typ av mjuk polyester som tillverkas av återvunnen plast från Medelhavet.” 1 490 kr.

Pikétröjan

”En pikétröja stickad i extra mjuk ekologisk pima-bomull från Italien som andas och ser väldigt lyxig ut. Fungerar lika bra under en kavaj som på stranden.” 1 390 kr.

Espadrillerna

”Med våra Belgian loafer-inspirerade espadriller har vi vidareutvecklat den populära semesterskon. Här blir den lite mer dressad men ändå avslappnad.” 1 490 kr.

The Resort Co:s kollektion finns att köpa hos www.theresortco.com eller hos Care of Carl och Best of Brands.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-06-15 14:29