Det ljuva livet på Rivieran: Här ska du äta

Gå i Kings fotspår längs Europas vackraste kust och bli en Rivierans guldgosse. Rivieran är himmelriket för dig som älskar Medelhavsköket. Här är våra favoriter – alltifrån pittoreska kvarterskrogar till stjärnrestauranger i absolut toppklass.
Boka restaurang i tid
Restaurangerna på Rivieran spelar i en klass för sig. Därför bör du ringa och boka bord i god tid innan. Eller gå förbi krogen för ett personligare möte. De bra restaurangerna kommer inte att ha bord samma dag.
Le Brulot
(Antibes)
En rustik restaurang i hjärtat av gamla Antibes med grillat ankbröst i stenugn som specialitet. Ingen fine dining, men vad gör väl det när det är prisvärd och genuin fransk matkultur rakt igenom? Le Brulot har även en bakficka med fokus på pasta.
La Petite Maison
(Nice)
En klassisk krog i gamla Nice med dukar vitare än hovmästarens bländande leende. Här finns goda chanser till societet- och kändisspotting för den med sådana böjelser. Restaurangen har även systerkrogar runt om i världen, men det är den i Nice som är originalet.

Café de Paris
(Monte Carlo)
Unna dig en dagsutflykt till Monaco för att 1) kika på sportbilar utanför kasinot, 2) spana på fotbollsfruar och 3) smälla i dig en brakmiddag på Café du Paris. Ett brasserie i sann belle époque-stil där män och kvinnor i samhällets övre skikt har ätit havets läckerheter sedan år 1900.
Le Figuier de Saint-Esprit
(Antibes)
Ett så kallat stenkast från Picassomuseet i gamla Antibes har du stjärnkrogen Le Figuier de Saint-Esprit. I regi av kocken Christian Morisset fokuserar man främst på avsmakningsmenyer som avnjuts tillsammans med en imponerande vinlista.
restaurant-figuier-saint-esprit.com
La Barque Bleue
(Nice)
En liten, opretentiös krog med en alldeles, alldeles underbar blandning av italiensk och fransk mat. La Barque Bleue är perfekt undangömd i Nices vackra och stillsamma hamn långt bort från den hetsiga turiststämningen i gamla stan. Mycket väluppfostrad personal dessutom!