”Dior-logotyper på barn är det värsta jag vet”

Redaktionen  |  Publicerad 2008-08-01 11:00  |  Lästid: 2 minuter

Till hösten släpper Acne sin omtalade barnkollektion Acne Miniature, så att alla föräldrar äntligen kan klä upp sina telningar som små kopior av dem själva. Eftersträvansvärt eller rena stollerier?  
 

Bild 427574 Claes Juhlin, moderedaktör på King.

– Vi lever i en tid då pedofili uppenbarligen är på modet. Hur kan vi då skydda oss mot det? Med tanke på att straffet för barnarov i Sverige är 48 timmar i en spatiös fängelsecell med Thomas Sandell-inredning och Playstation 3 så känns inte de svenska myndigheterna särskilt beskyddande. Alternativet att således kamouflera våra små battingar till vuxna känns därför inte som en dum idé. Man får helt enkelt lägga sitt hopp på att väl stylade barn i kombination med denna grupp av brottslingars nedsatta intelligens, ger ett negativt utslag på pedofilradaren. Kan funka!

Bild 427575

Karolina Skande, modejournalist som även driver bloggen Hotspot

– Spontant vill jag påstå att det är stollerier. Dessvärre känns det som något jag själv skulle kunna trilla dit på om jag får barn någon gång, och därför måsta jag komma på några motiveringar som rättfärdigar ett sånt köpbeteende. 1. Varför ska man inte prioritera kvalitet och design bara för att man är under 10 år gammal? 2. Klassiska barnkläder domineras av vulgärt färgglada plagg med Stålmannen och Bamse så det känns onekligen skönt att det finns ett alternativ för alla som inte vill att deras barn ska se ut som clowner. 3. Har man pengarna så varför inte?

Foto: Mattias Dahlskog

Bild 427576

Tobias Björkstedt, creative director, Nikolaj d’Etoiles.

– Jag ser inga nackdelar med att bry sig om hur ens barn ser ut, så länge det inte innebär att det står Dior stort över bröstet på dem. Det är, förmodligen, det värsta jag vet. Om Nikolaj någon gång gör en barnkollektion skulle fokus ligga på fina material och bra kvalitet. Men barn måste få vara barn, i sandlådan exempelvis är det slitstarkt som gäller. Inte Kashmir.

Av: Henrik Sagen

Dela på Facebook
Tweeta