Ett ögonblick …

... stjärnkocken Tommy Myllymäki, som tidigare delat med sig av sina bästa grilltips på kingmagazine.se, och i dag hjälper dig med maten som gör att du tappar dina extrakilon från julbordet, vilka råvaror du lagar bäst just nu och avslöjar matlagningens för närvarande hetaste trend.

Johan Magnusson  |  Publicerad 2011-01-17 11:09  |  Lästid: < 1 minut
Bild 425092

Kungligt stöd till Tommy Myllymäki (tvåa från höger) inför Kock-VM i Lyon nästa vecka.

  

Tommy, vilka råvaror är det säsong för just nu?  

– Just nu är det rotfrukter och skaldjur.

  

Vad tillagar man bäst av dem?

Skaldjur är godast som de är, perfekt tillagade, medan man kan man göra nästan hur mycket som helst med rotfrukterna. Jag tycker att de blir väldigt goda om man ångar dem, saltar och slänger i en klick smör.

 

Det pratas ju en del om trender även i matlagning, vad gäller i vår? 

Naturlig mat är hett, det vill säga mat som är ren och fräsch och där råvaran står i fokus.

 

Många har säkert svårt att gå ner de kilo som man la på sig under julhelgen, kan du tipsa om nyttig – och god – mat

– Naturligtvis är det bra att skippa allt onödigt socker, men även att grilla kött, fisk eller fågel. Och så länge man äter utan att vräka i sig kan jag lova att en sallad med olika slags bönor till gör så att man går ner i vikt.

 

Till sist, vilken är favoriträtten just nu? 

Entrecôte med citronklyfta och en fräsch sallad med bönor och lök.´

 

Nästa vecka är Tommy Myllymäki svensk representant när Kock-VM går av stapeln i franska Lyon. Med marulk och lamm som givna råvaror lagar han två rätter á 14 portioner på fem timmar inför en förmodad storpublik under en av världens största matmässor.

Dela på Facebook
Tweeta