Två lyxiga champagnecocktails att testa i helgen

Bubblig fördrink eller sängfösare? George Kaponis, barchef på restaurang AG i Stockholm, lär dig preppa två lyxiga champagnecocktails.
Champagne cocktail (16 drinkar)

Du behöver:
40 cl konjak, gärna Rémy Martin VSOP
10 cl Grand Marnier
5 cl mörk sockerlag
1 1/2 cl Angostura bitter
8 cl vatten
160 cl champagne
Apelsintwist
Fint farinsocker
Gör så här:
Blanda allt utom champagne i en flaska och förvara i kylen fram till servering. Slå 4 cl konjaksmix i ett champagneglas och fyll på med 10 cl champagne. Garnera med apelsintwist och strö en mycket liten nypa farinsocker i glaset.
Seelbach (16 drinkar)

Du behöver:
38 cl bourbon, gärna Woodford Reserve
17 cl Cointreau |
4 cl Peychaud’s bitter
4 cl Angostura bitter
5 cl vatten
160 cl champagne
Citrontwist
Gör så här:
Blanda bourbon, Cointreau, bitters och vatten i en flaska och kyl i frysen. Vid servering, slå 4 cl bourbonmix i ett champagneglas och fyll på med 10 cl champagne. Garnera med citrontwist.
Recepten är hämtade ur boken Cocktails på flaska, utgiven av Natur och kultur.