Varför inte testa en semla med whisky?

Snart är det fettisdagen, den 28 februari närmare bestämt. Varför inte slå till på en extra god semla i år? Här är stjärnkockens favoritsemla – semla med whisky.
Alexander Sjögren, svensk representant i kock-VM, vill dela med sig av receptet på favoritsemlan. Det är nämligen ingen vanlig semla han slår till med, utan han spetsar till den lite extra.
I hetväggen använder han sig av whisky för en lite mer vuxen touch.
– Jag tar en skvätt Tullamore i den heta väggen – irländsk whiskey är ofta mer mångsidig och fungerar bra till den varma, feta mjölken och grädden i semlan. Även stinget av bittermandel och kardemumma är smaker som gifter sig väldigt fint till den whiskeyn, säger Alexander Sjögren.
Nu kan du själv testa semlan med whiskysmak:
ALEXANDER SJÖGRENS HETVÄGG
Whiskey & Kardemummamjölk: 4 portioner
Det behöver du:
2 dl lantmjölk
2 msk Tullamore D.E.W.
1 ½ msk farinsocker
1 krm mald kardemumma
Så gör du:
Koka upp mjölken med socker och kardemumma, tillsätt whiskey och vispa upp ett härligt skum. Placera de färdigmonterade semlorna var och en för sig i djupa tallrikar och häll upp mjölken runt semlorna.
Voila! Smaklig semmelstund.