Kickstarta dagen med en Banana split-bowl – så här gör du

Frukost är mer än ljummet snutkaffe och en banan i kollektivtrafiken – och Banana split är mer än en daterad efterrätt. Rasmus och Anna Axelsson, grundare av succékaféet Pom & Flora, lär dig laga en rejäl frukostbowl inspirerad av den söta klassikern.
Du behöver (2 port):
1. 3 1⁄2 dl grekisk yoghurt, 10 %
2. 1 dl kokoschips
3. 2 bananer
4. 2 dl chokladgranola (se nedan)
5. 2 tsk lönnsirap
Chokladgranola (2 l):
1. 1 liter havregryn
2. 2 dl hela skalade mandlar
3. 2 dl pumpakärnor
4. 2 dl solrosfrön
5. 1 tsk havssalt
6
. 1 1/2 dl kokosfett
7. 1 1⁄2 dl honung
8
. 3 msk kakao 9 2 dl kokoschips 10 2 dl tärnad, torkad frukt 11 1⁄2 dl kakaonibs
Gör så här:
Chokladgranola: Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Blanda havregryn, mandlar, pumpakärnor, solrosfrön och salt i en bunke.
Smält kokosfett, honung och kakao i en kastrull. Häll det över grynen och blanda. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta cirka
30 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna. Blanda med kokos, torkad frukt och kakaonibs. Förvara i burk med tättslutande lock.
Banana split: Vispa -yoghurt och kokoschips i en bunke.
Skala bananerna och dela dem på längden och lägg dem i en djup tallrik.
Lägg kokosyoghurten mellan banan-halvorna.
Strö chokladgranola över och droppa lönnsirapen på bananen.