Kingtrion åker till Florens: ”Hoppas på att den värsta påfågeltrenden blåst över”

Kings modechef Claes Juhlin, chefredaktör Per Nilsson och skribent Andreas Weinås åker på måndag till Florens.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-06-09 07:00  |  Lästid: 3 minuter

På måndag morgon åker ni tre till Florens i Italien. Varför?

Per: Vi ska stå framför kameran istället för bakom som vi brukar göra. Och så blir det besök på herrmodemässan Pitti Uomo. Såklart! 

Är det inte Milano man ska åka till om man vill uppleva den egentliga Italienska modehuvudstaden?

Per: Nej, nej Milano är överskattat. Florens är både vackrare och trevligare. Fler välklädda män och kvinnor, inte minst under modemässan Pitti Uomo.

Florens brukar kunna bjuda på riktigt bra väder. Hur ser det ut inför nästa vecka?

Andreas: Enligt prognosen så spås det strålande sol och 35 graders värme. Något som vore underbart för en semester men närmast olidligt vid en herrmodemässa. 

Vad dricker man i värmen?

Per: Cappuccino till frukost, rött till kött och Aperol till Spritzern. Inte konstigare än så.

Hur svalkar man sig bäst i värmen?

Andreas: Nyckeln är att besöka många av de förvånansvärt svala montrarna inne på mässan där luftkonditioneringen är ens bästa vän. När man trots allt behöver ut i värmen så underlättar svalkande tygval som linne, bomull och fresco-ull enormt. Sen är det viktigt med vätskebalansen som bäst hålls i schack på Harry´s Bar vid floden Arno. 

Det går rykten om en lunchbuffé för presskåren. Stämmer detta?

Claes: Det stämmer och den är inget annat än fantastisk. Inne på mässområdet serveras enorma mängder antipasti, pasta, secondi och en jäkla massa dessert på det. Det gäller att lägga lunchen sent på dagen, för man får nästan inget uträttat efteråt. 

Om man följer er podd så verkar ni alla tre vara väldigt intresserade av mat och vin. Var äter ni helst i Florens?

Per: Jag älskar Trattoria Garga, Le Fontecine och  Il Latini och där hittar ni mig kvällstid den kommande veckan om ni befinner er i Italiens härligaste stad.

Vad är signifikativt för Florentinskt herrmode?

Andreas: Om den neapolitanska stilen är okonstruerad och mjuk har florentiskt skrädderi lite mer form och uppbyggnad i kavajerna. Slagen är breda, knäppningen relativt låg och kavajerna saknar enligt tradition frontsömmar eller så kallade Darts. 

Har ni några lite extra bra minnen från staden?

Claes: En massa bra minnen! Jag har fått guidade turer genom staden av både Peder Lamm och Lalle Johnson. Den ena redogjorde för varje gatstens historia och den andra visade varenda klädbutik värd namnet.

Vad är knepet för att hamna på bild bland Streetstyle-fotograferna?

Claes: I Florens verkar det knepigt, men man kan ju hoppas på att den värsta påfågeltrenden blåst över till fördel för mer minimalistiskt dressade outfits. Extra allt-sprezzen är inget för mig!

Vem tror ni kommer vara veckans bäst klädda?

Andreas: Veckans lättaste fråga att besvara…Yasuto Kamoshita (uttalas Kammoschta) från japanska United Arrows.

Om man bortser från herrmode, vad är trevligast att uppleva i staden?

Claes: Mat, dryck, konst och arkitektur. Florens är en av världens härligaste städer!

Sist men inte minst, hur kommer ni själva gå klädda under denna vecka?

Andreas: Jag kommer ha en säsongsanpassad klädsel bestående av en glesvävd och sval ullbyxa i ljusgrått som jag tänkt kombinera med en grön kavaj i ull, linne och silke. Perfekta material och nyanser för sommaren. Utöver det blir det med stor sannolikhet mycket loafers eller slippers på fötterna.

Claes: Kavajer och byxor med hög midja på dagen. Kostymer på kvällen. Allt i bomull eller linne. På fötterna blir det tunna sneakers eller loafers.

Per: Det blir mycket bomullskostymer och linneskjortor. För detaljerad koll så rekommenderar jag att du håller dig uppdaterad genom www.kingmagazine.se och såklart följande Instagramkonton @kingmagsweden, @claesjuhlin @andreasweinas och @maisonnilsson



Dela på Facebook
Tweeta