Levi’s vd: Därför ska du aldrig tvätta jeansen

Levi's vd Chip Bergh har uppmanat oss alla att sluta tvätta jeansen. Så här kan man göra istället.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2019-02-05 10:13  |  Lästid: < 1 minuter
Levi's vd: Därför ska du aldrig tvätta jeansen
Levi’s högste chef Chip Bergh är trött på rena jeans. Foto: Getty Images

Tvättade jeans eller inte är en ständigt het debatt som pågått i modesvängarna de senaste åren. Inte minst på sociala medier har det varit en boxningsmatch där ena sidan kan hävda att det inte är något annat än ofräscht, medan andra argumenterar för att det är slöseri med vatten och tar onödigt på miljöns resurser.

En som även tagit ställning i debatten är ingen mindre än Levi’s vd Chiph Bergh, och att tvätta jeans är något som bara är rent slöseri med vatten, enligt honom själv. Och han om någon borde kanske veta.

I en intervju från 2015 med Fortune berättade den rådande vd:n att ett bra par jeans aldrig ska behöva se insidan av en tvättmaskin.

– Visst, om jag spiller spaghettisås tar jag lite tvättmedel på en tandborste och gnuggar bort, säger han.

Men annars ska jeans förbli otvättade. Ett klassiskt knep om du trots allt vill fräscha upp dina brallor är att lägga in dem i frysen över natten. Det dödar bakterierna och ger jeansen en krispigare känsla. Dessutom är det lättare att ta bort fläckar om du haft dem i frysen.

Så, med andra ord kan du göra skillnad genom att välja frysen framför tvättmaskinen nästa gång. Här är intervjun med Chip Bergh:

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-09 09:52