Howard Yount – nutidens ekiperare

Manolo fick nyligen en liten pratstund med den trevliga modeentreprenören från New York, Jamison Stolz, som är ägare och grundare av Howard Yount. En mycket trevlig webshop som i sen tid kommit att bli lite utav en favorit för herrmodefantaster.

Olof Nithenius  |  Publicerad 2012-08-02 15:08  |  Lästid: 3 minuter

Jamie berättade att Howard Yount var hans morfar som inspirerat Jamison till hans verksamhet idag. När en ung Howard slutade skolan som 19-åring började han som butiksbiträde i en klassisk kläd- och skobutik i en mindre amerikansk stad, a small town haberdasher. Morfadern köpte senare butiken och drev den i nästan 50 år. Denna verksamhet blev en del av Jamisons familj.

2008 startades Howard Yount i New York som en internetbaserad butik. Från start sålde man endast accessoarer för att 4 år senare nu erbjuda även kläder och skor. De har endast kontor och showroom idag och avser inte att vare sig öppna en fysisk butik eller att agera agent för deras varor till andra butiker.

Jamisons koncept handlar om att ha ett eget private label som handlar direkt med fabrik för att sedan sälja direkt till slutkund. På detta sätt kommer Howard Yount att kunna erbjuda riktigt bra produkter till relativt låga kostnader.

Märket lägger fokuserar på att hitta så bra tillverkare som möjligt för varje enskild produkt. Något som har lett fram till att man jobbar med en rad olika fabriker i olika länder. Skjortorna, bältena och byxorna tillverkas i USA men i många fall av tyger från de bästa italienska väverierna. Skorna tillverkas i Spanien. Kostymer och kavajer sys i Italien och i något fall även i Kina. Paraplyerna är handgjorda och från England och Italien. Firmans stickade varor i kashmir och lammull kommer från Skottland. Handskarna i läder är handgjorda och från England. Sockar (Marcoliani), slipsar och bröstnäsdukar kommer alla från Italien.

Vi har speciellt fastnat för slipsarna, bröstnäsdukarna och byxorna som i många fall säljs till halva priset i förhållande till kvalitet, mycket sympatiskt. Kavajerna har vi inte provat men de ser riktigt fina ut och har i många fall halvkanvas konstruktion och fantastiska tyger till en relativt modest kostnad.

Utan att lova för mycket ska vi försöka att få till en fortsättning på då vi har bokat en träff med Jamison i September i New York. Förhoppningsvis kan vi efter detta ge er mer information om firmans konfektion samt lite inspirerande bilder från deras showroom.

Avslutningsvis vill vi ge er Jamison Stolz motto, något vi kan stämma in i: Livet är för kort, uppskatta fina saker!








Dela på Facebook
Tweeta