Möt Kings nya bloggare!

Mathias, berätta, vad är din blogg för något?
– En källa för inspiration inom områdena mat och dryck – illustrerat med härliga bilder, så klart! Räkna med att läsa om inspirerande recept i olika svårighetsgrader till restaurangbesök, avsmakningsmenyer, krognyheter, köksprylar och intervjuer med områdets auktoriteter.
Vad hoppas du uppnå med den?
– Mitt mål är att skapa en fräsch matblogg med hög uppdateringsfrekvens och varierat innehåll som kan bli en naturlig del i många matintresserades dagliga bloggläsande.
Varför ska vi läsa din blogg?
– Varför ska du inte läsa den?
Så ska det låta. Finns det något du inte kommer att skriva om?
– Bloggen ska snarare inspirera än recensera.
Hur väcktes ditt matintresse?
– Det har alltid funnits eftersom min familj har varit väldigt matinresse. Jag har dessutom jobbat som kocklärning i två års tid innan jag beslöt mig för att satsa på fotot ett tag. Nu på senare tid har intresset blossat upp igen då jag har fått möjligheten att kombinera matlagning med fotografi.
Vad är nyckeln till god mat?
– Du har hört det förut, men råvaror av hög kvalitet utan tillsatser är oerhört viktigt.
Nämn en maträtt som du inte ens skulle äta om du så fick betalt för det.
– Allt är en fråga om pengar, men jag kan inte direkt påstå att kalvsylta är något som jag slänger i mig med sked.
Vilka matpersonligheter inspirerar dig?
– Jag inspireras väldigt mycket utav svensk modern matlagning. Mathias Dahlgren (Matbaren/Matsalen) och Henrik Norström (Lux) är två förebilder.
Ponera att du sitter på death row i väntan på avrättning, vad blir din sista måltid?
– En sill- och strömmingtallrik med nykokt färskpotatis och västerbottenost fungerar. Men ett dussin dagsfärska ostron går lika bra.
LÄS MATHIAS NORDGRENS MATBLOGG HÄR ””
Grön ärtsoppa med baconströssel & gräslök enligt Mathias Nordgren.